Zasedba za prihajajočo DTM sezono je določena: Tom Blomqvist bo dirkal v seriji touring avtomobilov za volanom osmega BMW M4 DTM.

Blomqvist se bo pridružil ekipi, ki jo sestavljajo aktualni prvak DTM Marco Wittmann skupaj z Maxime Martin, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Martin Tomczyk, Timo Glock in Antonio Felix da Costa, ki so bili potrjeni za novo sezono že v začetku decembra.

21-letnik je BMW M4 DTM prvič vozil v začetku decembra na testu v Jerezu de la Fronteri v Španiji, kjer si je skupaj z ostalimi novinci nabiral prve izkušnje. Na testu je naredil izjemen vtis, s čimer si je tudi zagotovil prosto mesto za sezono 2015.

BMW-DTM-Zandvoort-RMG-M4 (5)

”Veseli smo, da lahko v naših vrstah pozdravimo Toma Blomqvista, še enega zelo obetavnega mladega dirkača,’‘ je dejal direktor BMW Motorsport, Jens Marquardt. ”Tom je bil izjemen na testu v Jerezu in k nam prihaja z bogatimi izkušnjami iz Formule 3. Prepričan sem, da ima vse, kar potrebuje za hitro prilagoditev v DTM. S simpatično osebnostjo je vsekakor velika pridobitev naši dirkaški zasedbi. Do sedaj smo z novinci imeli srečo. Toma bomo podpirali po naših najboljših, da se bo že od začetka sezone 2015 lahko kar najbolje izkazal.”

tom-blomqvist (2)

”Ne morem ubesediti kako vesel sem, da sem se pridružil BMW Motorsport,” je dejal Blomqvist. ‘‘Po testu v Španiji sem dobil občutek kako izgleda biti voznik BMW in se redno priganjali do skrajnih meja z BMW M4 DTM. Sedaj imam možnost početi točno to, kar je fantastično. Zelo sem ponosen, da sem član BMW Motorsport družine. Tako kot ostali obetavni športniki, sem tudi sam bil takoj navdušen nad odličnim ekipnim duhom in toplim sprejemom, ki sem ga doživel med testom.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code