Rolls-Royce bo razšil svoje vrste z novim kabrioletom, ki bo na voljo poleti 2016. Podjetje je včeraj potrdilo razvojni program modela, vendar je znano malo podrobnosti. Rečeno je, da bo avto dostavil touring brez strehe v popolni združitvi Rolls-Royce luksuznosti, stila in elegance, s privlačno in vznemirljivo vozno izkušnjo. Viri navajajo, da naj bi bila to […]

Rolls-Royce bo razšil svoje vrste z novim kabrioletom, ki bo na voljo poleti 2016. Podjetje je včeraj potrdilo razvojni program modela, vendar je znano malo podrobnosti. Rečeno je, da bo avto dostavil touring brez strehe v popolni združitvi Rolls-Royce luksuznosti, stila in elegance, s privlačno in vznemirljivo vozno izkušnjo. Viri navajajo, da naj bi bila to cabrio različica Wraith coupeja.

wraith coupe

To bo za znamko drugi kabriolet, prvi je bil namreč že Phantom Drophead Coupe. S pridobitvijo novega modela bo Rolls-Royce imel šest vozil. Tri modele, osnovane na Phantomu in tri na manjšem Ghostu. Globalna prodaja se je v prvi polovici leta zvišala za 33 procentov, kar je za znamko novi rekord. Evropska prodaja je bila v prvem polletju zvišana za 63 procentov, kar je predstavljalo 374 prodanih enot, Ghost in Wraith pa sta bila najbolj prodajana modela.

Širijo se govorice, da se bo Rolls-Royce razširil tudi z novim SUV-jem. CEO Torsten Müller-Oetvoes je januarja povedal, da znamka razmišlja o razširitvi z novim modelom, ki bi bil podoben mestnemu terencu. O njem smo tudi že pisali, članek si lahko ogledate TUKAJ.

Nameravajo pa osvežiti tudi izgled Ghosta, Ghost facelift naj bi v salone prišel letošnjo jesen. Ghost bo imel najsodobnejšo tehnologijo BMW, vključno z WiFi modernim in na dotik občutljivim krmilnikom za infotainment zaslon, ki bo razumel tudi ročno napisane ukaze za upravljanje navigacije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code