Ne zgodi se dostikrat, da na spletu zasledimo digitalne upodobitve avtomobila, ki bi se kaj kmalu lahko spremenile v realnost.

Vzemite si tega BMW Gran Coupe S, ki si ga je v poklon ikonskemu BMW E9, zamislil Dejan Hristov. Takoj je jasno, da je v dizajnu uporabil nekaj smernic iz najnovejših konceptov te bavarske znamke, nekaj pa jih spominja na zgodovinski model BMW 2800 CS. V poznih šestdesetih in v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja, je BMW izdeloval kar precej avtomobilov osnovanih na šasiji z oznako E9, vsi pa so imeli nekaj skupnega – bili so odlični. Prvi izmed teh je bil ravno BMW 2800 CS, ki je v paketu združeval tako prelep dizajn, kot tudi odlični pogonski agregat in dobre vozne lastnosti.

Če čas prevrtimo 50 let naprej v sedanjost vidimo, da Grand Coupe uporablja najnovejšo tehnologijo, ki odlično sodeluje skupaj z enostavnim a klasičnim dizajnom. Kot primer sodelovanja dizajna z moderno tehnologijo je dolg pokrov motorja s kratkim previsom, kjer lahko najdemo aktivne BMW ledvičke, ki so povezane direktno z LED lučmi in hkrati delujejo tudi kot aktivni zračniki, ki se odpirajo in zapirajo po potrebi. Slike ravno tako prikazujejo elemente aktivne aerodinamike, ki po potrebi regulirajo pritisno silo k tlom.  Spuščajoča se strešna linija daje avtomobilu tipičen kupejevski videz, medtem ko velika platišča poudarijo športnost. Zadaj imamo podoben minimalistični dizajn z  lučmi v obliki črke L in majhnim zadnjim spojlerjem.

BMWBLOG-Gran-Cupe-S-by-Dejan-Hristov (3)

Znotraj kabine je oblikovalec Gran Coupe S največji poudarek namenil povezljivosti in futurističnim LED zaslonom, ki obkrožajo celotno kabino, obenem pa se je trudil obdržati podobne oblikovalske smernice kot originalni E9. V primerjavi z 2800 CS ima Gran Coupe S namesto analogne sredinske konzole velik tablični računalnik, preko katerega upravlja z vsemi funkcijami avtomobila, podobno kot vozila znamke Tesla, ostali LED zasloni pa služijo za vrsto ostalih funkcij, med drugim lahko s pomočjozunanjih kamer služijo tudi kot vzvratna ogledala. Koncept BMW Gran Coupe S je zagotovo eden boljših v zadnjih letih, zato vsi potihoma upamo, da bi v prihodnosti luč sveta ugledal tudi takšen produkcijski avtomobil ali vsaj kak približek tej upodobitvi.

BMWBLOG-Gran-Cupe-S-by-Dejan-Hristov (13)

Fotograf: Dejan Hristov

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code