BMW M podaljšuje uspešno partnerstvo in še naprej ostaja »uradni avtomobil svetovnega prvenstva MotoGP«. Čeprav je sedanja pogodba veljavna še dve leti – potekla naj bi leta 2016 – sta BMW M GmbH in Dorna Sports, organizator MotoGP, podaljšala sodelovanje za nadaljnja štiri leta, do 2020. Modeli BMW tvorijo avtomobilski park varnostnih vozil prve lige […]

BMW M podaljšuje uspešno partnerstvo in še naprej ostaja »uradni avtomobil svetovnega prvenstva MotoGP«. Čeprav je sedanja pogodba veljavna še dve leti – potekla naj bi leta 2016 – sta BMW M GmbH in Dorna Sports, organizator MotoGP, podaljšala sodelovanje za nadaljnja štiri leta, do 2020. Modeli BMW tvorijo avtomobilski park varnostnih vozil prve lige motociklističnega športa že od leta 1999, to partnerstvo pa bo svojo 20. obletnico praznovalo leta 2019.

MOTOGP-safety car (1)

 

Zagotavljanje varnostnih avtomobilov in preostalih vozil uradnega avtomobilskega parka predstavlja jedro partnerstva. Letošnjo sezono bo avtomobilska flota vključevala pet modelov BMW M in M Performance, na čelu katere bo varnostni avtomobil BWM M4 Coupé. BMW M GmbH v zadnjih letih stalno širi svoje aktivnosti v MotoGP.  Hčerinsko podjetje BWM AG z MotoGP krepi svoje prodajne in marketinške dejavnosti, obenem pa uporablja prvenstvo tudi kot komunikacijsko platformo, ki ključni ciljni skupini ponuja predstavitve novih avtomobilov, tehnologij, posebne opreme in dodatkov. Že od leta 2003 se na koncu vsake sezone prestižna nagrada BWM M Award  podeljuje najboljšem dirkaču na kvalifikacijah MotoGP. Na prizorišču je BMW M Motorhome glavna zbirna točka za celotno skupnost MotoGP. To je idealno mesto, kjer lahko  potencialne stranke izvejo več o BMW M in izkoristijo prodajni program VIP za konfiguracijo svojega sanjskega visokozmogljivega avtomobila. Obiskovalci BMW M MotoGP Experience se lahko udeležijo nepozabnega dirkalnega konca tedna, ki ponuja ekskluzivni vpogled v zakulisje vrhunskega motociklističnega športa s strokovnjaki BMW M MotoGP, kot je na primer svetovni prvak Loris Capirossi.

 

»Navdušeni smo nad podaljšanjem pogodbe in hvaležni našemu partnerju Dorna Sports za izkazano zaupanje. BMW M in Dorna Sports enako razumeta pojem športne odličnosti,« je dejal dr. Friedrich Nitschke, generalni direktor BMW M GmbH. »Z našimi avtomobili in najnovejšo tehnologijo že od leta 1999 dajemo velik pomen zagotavljanju varnosti najboljših motociklistov na svetu. Obenem pa je MotoGP tudi idealna platforma za dvig prepoznavnosti BMW M GmbH in njegovih produktov na globalni ravni. Podaljšanje pogodbe do 2020 pomeni, da bo naše tesno in uspešno partnerstvo z Dorna Sports trajalo več kot dve desetletji, kar je prava redkost«.

MOTOGP-safety car (2)

»BMW M GmbH je že dolgo naš ključni partner in veseli smo, da nam bodo stali ob strani tudi v naslednjih letih,« je dejal Carmelo Ezpeleta, generalni direktor Dorna Sports. »Ko gre za zagotavljanje varne izvedbe naših dirk in dogodkov, se lahko popolnoma zanesemo na BMW M. Nagrada BMW M Award je vsako leto vrhunec in med dirkači predstavlja veliko priznanje. BMW M GmbH je pomemben član skupnosti MotoGP in zelo smo veseli, da bo tako ostalo vsaj do leta 2020.«

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code