Prvi vikend v juliju (od 4. do 6. julija 2014) je čas, ko se bo družina BMW Motorrad ponovno srečala, in sicer razširjena družina vseh tistih, ki jih ne povezuje kri, temveč gorivo.

BMW Motorrad Days je največje srečanje BMW Motorrad na svetu in prav presenetljivo je, ko se človek zave, kako topel in prisrčen je celoten dogodek ostal v vseh svojih štirinajstih letih obstoja. Vsakdo je dobrodošel v Garmisch-Partenkirchnu in prav tako vsaka vrsta vozila, od vozičkov do dvokolesnikov vseh vrst, vključno s tistimi, ki se bodo na svojo pot odpravili na enem od priljubljenih originalnih motornih koles BMW R 50.

Letos bo BMW Motorrad praznoval 90 let prvenstev in nazivov v svojem tradicionalnem šotoru. Biseri iz arhivov BMW bodo dokumentirali uspešne začetke, začenši z BMW R37 na prvem nemškem prvenstvu leta 1924 na dirkah Eifel in Solitude, zmagah »železnega« Schorscha Meierja na evropskih prvenstvih leta 1938 in zmagi na Isle of Man leta 1939, prvem dogodku Senior TT, na katerem je zmagal udeleženec, ki ni bil Britanec. Uspehi na motornem kolesu z bočno prikolico in motorjem flat-twin boxer med 1954 in 1974 bodo prav tako predstavljeni, prav tako pa tudi prva dirka AMA Superbike leta 1976, na kateri je zmagal Reg Pridmore na svojem BMW R 90, motornem kolesu, ki še danes uživa veliko spoštovanje. Slike z relijev iz 1980 let prikazujejo ponovno rojstvo BMW Motorrad kot športne velesile. Potovanje skozi čas se bo zaključilo z nedavnimi uspehi na dogodkih SBK in Superstock, ki so bili doseženi z BMW S 1000 RR. Potekala bodo tudi prodaja zgodovinskih delov v šotoru, prav tako pa tudi na stojnicah klubov BMW Motorrad z vsega sveta, in strokovna predavanja strokovnjakov iz arhiva BMW Group.

BMW Motorrad Days 2013; Garmisch-Partenkirchen, am 06.07.2013

Nastopi: Zmanjšana teža – veliko kurjenja pnevmatik

  • Naš večkratni kaskaderski svetovni prvak Chris Pfeiffer bo na svojem BMW F 800 R ponovno predstavil celoten nabor svojih najnovejših trikov. Chris je dobil najvišjo oceno v športu, toda samo zadostno oceno v fiziki. Še vedno namreč ni ugotovil, da to, kar počne, dejansko ni mogoče.
  • Svetovni rekorder v natančni vožnji Russ Swift dokazuje, kako vozilo Mini zdrsi v parkirni prostor ali kako ga voziti na dveh kolesih, prav tako kakor motorno kolo.
  • Na priljubljeno zahtevo z lanskoletnega dogodka se bo najstarejši potujoči dogodek motoristična stena smrti na lesenem motodromu letos odvijal vsake pol ure. Tako je, mi prisluhnemo predlogom obiskovalcev.
  • Na modni reviji dodatne motoristične opreme BMW bo prikazano, kako izjemno dobro so funkcionalno-varnostna oblačila videti dandanes. Nikoli prej ni bilo mogoče dobiti takih motorističnih oblačil, kakršna so naša.
  • Classic Boxer Sprint se bo ponovno odvijal tudi v letu 2014. Podrobnosti dogodka bodo objavljene v kratkem.

 

Zabava: taborni ogenj, svetlo pivo in rock’n’roll

  • Tako se zabavamo na Bavarskem: velik šotor z velikimi pivskimi očali in veliko enkratne žive glasbe. Na Oktoberfestu preverjena »Gerry & Gary« bosta poskrbela za enkratno vzdušje v pivskem šotoru v petek zvečer, skupaj s skupino »Blechblos’n«, medtem ko bo v soboto zvečer čas, da se povzpnemo na klopi.
  • Ameriška alternativa: skupina »Dreirad« bo navduševala po celotni ameriški loži v petek in soboto, z znatno podporo skupine »Los Gringos« v soboto.
  • Alternativa za vse starostne skupine: glasba ob tabornem ognju z Byronom. Vsak redni obiskovalec BMW Motorrad Days mora zapeti pesem Pike Nogavičke z Byronom vsaj enkrat v svojem življenju.
  • Zaščiteni pred vremenom pod »Magic Sky« boste lahko uživali v nastopu skupine »Carlos and the Bandidos«, ki bo prav zaradi tega dogodka priletela prav iz Anglije in jih bomo v petek zvečer gostili na motodromu. V soboto zvečer bo na vrsti »Velvetone«, najboljša rock skupina Nemčije po izboru nemške revije Rolling Stone.
  •  Glasba, ko spite, in glasba, ko se zbudite: v nedeljo zjutraj je čas za skupino »Metropolitan Jazz Band« iz Prage, ki bo zagotavljala spremljavo na jazzovskem zajtrku.
  • In ne pozabite: tudi letos bomo za vas pripravili brezplačno uvodno zabavo, in sicer v četrtek, 3. julija, v muzeju BMW v Münchnu: DJ-i in živa glasba v luči vseh najveličastnejših motornih koles v BMW Welt.

Motociklizem z in brez asfalta ter z ali brez vozniškega dovoljenja

  • Na testni vožnji preizkusite vse modele iz nabora motornih vozil BMW Motorrad 2014.Preizkusite trenutnega R 1200 GS ali novega R 1200 RT! Doživite BMW R nineT v živo! Svoje mesto si lahko rezervirate od junija naprej, in sicer z obiskom naslednje spletne strani:www.bmw-motorrad.com/probefahrt.
  • Vodeni panoramski enduro ogledi oziroma vožnje po gozdovih okrog Hausberga blizu Garmischa na vašem lastnem motornem kolesu. Za rezervacijo svojega mesta se oglasite v šotoru za oglede oziroma vožnje na samem dogodku.
  • Enduro Park z motornimi kolesi iz modelne serije GS, ki si jih lahko izposodite. BMW ve, česa vse so ta motorna kolesa sposobna. Dvomljivci pa se bodo o tem lahko prepričali sami.
  • Zapeljite se z motornim kolesom tudi brez vozniškega dovoljenja, in sicer na ograjenem območju pod nadzorom motorističnega inštruktorja. Na preteklih dogodkih se je veliko ljudi odločilo iz pešcev preiti na voznike motornih koles.
  • Velike parade: v nedeljo bo na ogled konvoj starodobnih/klasičnih motornih koles BMW, ki bo prikazal živo zgodovino, kot vedno pa bo v soboto čas za veliko parado vseh gostov, ne glede na to, kakšno motorno kolo imate.

Infrastruktura: bistvene informacije o dogodku BMW Motorrad Days

  • Več kot 80 razstavljavcev bo predstavilo svoje izdelke, storitve, dejavnosti in sposobnosti. Vsakdo, ki ima kaj opraviti z BMW Motorrad, vam bo na voljo tukaj v Garmischu.Celoten seznam razstavljavcev bo sledil v kratkem.
  • V kinodvorani BMW Motorrad bomo prikazovali predstavitve Michaela Martina in drugih svetovnih popotnikov GS.
  • Na voljo bo 15.000 kvadratnih metrov kampa ob kraju festivala, ki bodo predvideni za naše goste, vključno s prhami in sanitarijami (po ceni 7,50 EUR na šotor za čas trajanja dogodka). Če imate raje bolj trajno streho nad glavo, potem si namestitev rezervirajte pravočasno, na primer na:

Se vidimo v Garmischu! Kajti 10W40 je pomembnejši od krvi in vode.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code