Čeprav je BMW Motorrad na našem blogu deležen bolj malo pozornosti, pa si jo tokrat nedvomno zasluži. Bavarsko podjetje je tudi letos blestelo na dogodku "Motorcycle of the Year".

BMW je leto domov odpeljal zmage v kar petih kategorijah, dodatno pa je še šestkrat stal na drugih stopničkah. Med zmagoslavne kategorije BMW na 18-tem zaporednem izboru Motorrad magazine spadajo: “Sport Bikes”, “Touring/Sport Touring Bikes,” “Enduros/Supermotos,” “Crossovers,” in “Modern Classics”.

motorcycle-of-the-year-2016-motorrad (2)

S1000RR še zmeraj kroji sam vrh kategorije supermotorjev z zmago v kategoriji “Sport Bikes”. Zanj se je odločilo kar 23,4 odstotka volivcev. V “Crossover” kategoriji je močno vodil bavarski predstavnik BMW S1000XR, ki je premagal celo Ducatijevo Multistrado. Med Touring in športnimi Touring motornimi kolesi so tudi prevladovali sami Nemci, z  zmago R1200RS, med modernimi klasikami pa sta, kot pričakovano, z več kot tridesetimi odstotki slavila R nineT in R nineT Scrambler.

motorcycle-of-the-year-2016-motorrad (5)

Zadnji na seznamu najboljših bavarcev na dveh kolesih je R1200GS, ki je prejel nagrado za najboljše motorno kolo v kategoriji “Enduros/Supermotos” že osmo leto zapored. Motorradov izbor je eden najpomembnejših v Evropi, lansko leto je za najboljša motorna kolesa glasovalo več kot 52,000 ljudi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code