Po največji dirkalni progi v Nürburgringu že drvi novi BMW serije-2 Cabriolet.

Testno vožnjo je avtomobil z dizelskim motorjem in zadnjim pogonom uspešno prestal, vsi avtomobilski navdušenci pa si ga bodo lahko v živo ogledali na prihajajočem Paris motor showu. Katere pa so odlike tega BMW avtomobila in v čem izstopa pa si lahko preberete že tukaj.

cabrio212

Cabrio serije F22 sedaj nadomesti serijo 1, ki je tudi imela mehko streho, kar za voznike pomeni konec težav z zlaganjem trde strehe! Čeprav BMW označuje Cabriolet serije-2 kot štirivratni, so zadnji sedeži bolj primeri za otroke kot za odrasle.

Na voljo bo široka paleta motorjev, dizelski avtomobili so daleč najbolj priljubljeni med avtomobili serije-2  in pričakuje se, da bo prodaja Cabrioletov  BMW 220d dosegla polovico vseh prodaj, na voljo bosta predvidoma tudi dve bencinski izvedbi, M235i in 228i.

cabrio2123

Platforma serije-2, ki jo bodo uporabili je nenavadna, saj je bilo govora o UKL platformi za BMW-jeve manjše avtomobile. BMW serije 2 kabriolet ohranja enako sestavo  zadnjega pogona kot njegov predhodnik, namesto uporabe prednjega pogona, ki je trenutno uporabljen pri seriji 2 Active Tourer.

Predstavljeni prototip označuje torej konec obdobja, saj je to zadnji manjši BMW s tradicionalnim zadnjim pogonom, tako priljubljenem pri navdušencih.

In kdaj lahko kupite BMW serije-2 Cabriolet? Premierno bo avtomobil predstavljen na Paris motor showu, 2. oktobra; BMW oznanja, da bo novi model za nakup in registracijo na voljo v salonih v začetku leta 2015.

cabrio23134

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code