Predstavljajte si tole: ob nakupu se ne pozanimate veliko o proizvodnji vašega modela, prejmete nove ključe in se ponosno zapeljete s pravim "Nemcem". Če sreča ni na vaši strani, bo kaj kmalu kakšen entuziast poudaril, da vaše vozilo v resnici ne izvira iz Nemčije...

Verjetno boste rekli, ja seveda! BMW X paleta vozil je skoraj v celoti proizvedena v ameriškem obratu Spartanburg. Proizvodnja iz Južne Karoline je verjetno najbolj poznana kot izven-nemška.

Vendar bavarski terenci niso edini, ki so svoj dom našli v tujini. Čeprav so glavne komponente večinoma nemške, pa so BMW modeli proizvedeni širom celega sveta. Eden nekoliko manj znanih obratov se nahaja v Južni Afriki – Rosslyn obrat namreč proizvaja limuzino BMW serije 3. Mislite, da je afriški obrat manj kvaliteten? Ravno obratno. Po poročilu J.D. Power and Associates Initial Quality Study – študije se v afriškem obratu na sto proizvedenih avtomobilov zgodi najmanj napak.

rosslyn-obrat

Glede na to, da študija prihaja iz ZDA, so bila v test vključeni samo tisti obrati, ki proizvajajo avtomobile za ameriški trg, vseeno pa je zanimivo dejstvo, da v Rosslynu povprečna stopnja napak znaša le 15 na 100 enot (očitno je to malo). BMW serija 3 je sicer proizvedena tudi v Münchnu (hibridna različica) in v Dingolfingu (Gran Turismo).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code