Iz proizvodnega traku sta zapeljala že dva milijona izjemno priljubljene serije, Bavarec pa je najboljše prodajan v svoji kategoriji že šesto leto zapored.

BMW je kot za šalo preskočil še en mejnik: BMW serija 5 je vodilna v kategoriji luksuznih poslovnežev, v primerjavi s prejšno generacijo pa se je prodaja povečala za kar 42 odstotkov!

BMW 520d Touring

Od začetka prodaje leta 2010 je šesta generacija BMW serije 5 najboljša v razredu v smislu oblikovanja, vozne dinamike in zmogljivosti. Povpraševanje po luksuzu je veliko širom celega sveta, to pa dokazujejo tudi številke. Samo v lanskem letu je bilo novopečenim lastnikom dostavljenih 347.000 enot, od začetka proizvodnje serije 5 prve generacije pa je bilo skupaj prodanih že več kot 7,5 milijona vozil.

bmw-serija-5-2-milijona (1)

Popularnost serije 5 Touring, Limuzine in Gran Turismo je v velikem deležu prisotna tudi zaradi širokega spektra motornih različic, ki se razteza od 518d do dinamičnega M5. V zadnjih šestih letih je petica prejela tudi marsikatero nagrado: od najbolj priljubljenega med bralci “Auto Zeitunga”, do nagrad v oblikovanju in vsesplošni kvaliteti. F10/F11/F07 trojica je bila torej izjemno uspešna, vendar se njen ciklus s svetlobno hitrostjo zaklučuje… kmalu bomo namreč prejeli novo, G30 generacijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code