To ni le pomoč pri parkiranju na parkirno mesto, to je tehnologija iz kakšnega futurističnega Holywoodskega filma. BMW je razkril popolno avtomatiziran način parkiranja za BMW i3, ista tehnologija pa se bo nato prenesla tudi na prihajajočo serijo 7. Inovativni senzorji bodo demonstrirali svojo uporabnost na CES 2015 (Consumer Electronics Show), ki bo potekal od […]

To ni le pomoč pri parkiranju na parkirno mesto, to je tehnologija iz kakšnega futurističnega Holywoodskega filma. BMW je razkril popolno avtomatiziran način parkiranja za BMW i3, ista tehnologija pa se bo nato prenesla tudi na prihajajočo serijo 7. Inovativni senzorji bodo demonstrirali svojo uporabnost na CES 2015 (Consumer Electronics Show), ki bo potekal od šestega do devetega januarja 2015 v Las Vegas, Nevadi.

i3-park-assistant (1)

Štirje napredni laserski skenerji snemajo okolje in zanesljivo prepoznavajo ovire, kot so naprimer stebri večnadstropnih parkirišč. Če se vozilo približa steni ali stolpcu prehitro, sistemske zavore samodejno preprečijo nevarnost trka. Vozilo obstane zelo kontrolirano s centimetri rezerve. Če voznik usmerja stran od ovir ali spremeni smer, sistem sprosti zavore. Takšen sistem občutno razbremeni voznika v okolju slabe vidljivosti in dodatno prispeva k večji varnosti in udobju. Kot vsi sistemi pomoči, lahko voznik tudi tega med delovanjem kadarkoli prekine.

Popolnoma avtomatiziran Remote Valet Parking Assistant v BMW i3 raziskovalnem vozilu združuje informacije iz laserskih skenerjev z digitalnim načrtom lokacije, na primer v večnadstropnem parkirišču.

i3-park-assistant (2)

Ko voznik uporabi Smartwatch za aktivacijo popolnoma avtomatiziranega Remote Valet Parking Assistant, bo sistem vozilo upravljal neodvisno čez vsa nadstropja, medtem ko je voznik že izstopil iz avta in je na poti na poslovni sestanek.

i3-park-assistant (4)

Popolnoma avtomatiziran Remote Valet Parking Assistant zazna vse strukturne značilnosti parkirišča in se enako zanesljivo usmerja mimo morebitnih ovir, ki se pojavljajo nepričakovano – kot naprimer nepravilno parkirana vozila. Ko je BMW i3 prispe na parkirni prostor, se samodejno zaklene in čaka na glasovni ukaz preko Smartwatch. Remote Valet Parking Assistant nato še izračuna točen čas, ki ga voznik potrebuje, da prispe na parkirišče in se zažene ravno ob pravem času, da je na izhodu istočasno z uporabnikom.

Prvič smo imeli priložnost videti, kako BMW i3 sam parkira v članku meseca julija!

Več informacij pa lahko pričakujete naslednji mesec na CES 2015.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code