Že res, da se nihče ne bi branil kakšnega M vozila, kot je naprimer M5 in bi se z njim nato bahal po mestnih ulicah in zbujal sosede. Včasih pa boljše izpademo z navidez nedolžnim modelom, ki zobe pokaže šele, ko ga kdo izzove.

Ravno to prikazuje današnji primerek serije 3, ki je resničen “underdog”. Vsak zagrizen ljubitelj ima še toliko več veselja, če s svojim predelanim bavarcem v šprintu premaga kakšnega razvajenega “mulca” s nekajkrat dražjim E92 M3.

[sam id=”15″ codes=”true”]

E90 serija 3 je tudi popoln primer tega, kaj pomeni preurediti avtomobil v stilu minimalizma. Nobenih kričečih platišč, odbijačev, spojlerjev in difuzorjev, vse je skoncentrirano na povečanje moči.

BMW 335i na fotografijah je tako prejel chip-tuning JB4 ameriškega podjetja Burger Motorsports, uporablja tudi Evolution Racewerks Competition Series hladilnik polnilnega zraka in dvojni hladilnik olja, Macht Schnell pa so zagotovili, da je pretok zraka nemoten z izpušnim sistemom brez katalizatorja.

Tako ima črni E90 335i sedaj okoli 380 konjskih moči in 542 Nm navora, kar ni slab rezultat, glede na to, da po tovarniških nastavitvah iz sebe iztisne “le” 306 konjičkov in 400 Nm navora. S takšno zmogljivostjo pa se po robu lahko postavi tudi kakšnemu M vozilu.

[sam id=”13″ codes=”true”]

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code