Največji premium izdelovalec vozil, BMW  je na svojo stran pridobil še enega izjemnega človeka. Ferrarijev nekdanji glavni inženir ima sedaj nalogo še izboljšati in okrepiti tehnično dovršenost BMW vozil.

Nemška podjetja, skupaj z Audijem in Mercedes-Benzom predstavljajo sam vrh prehranjevalne verige luksuznih avtomobilov, vendar pa je v zadnjih letih nastala prava vojna za rekordno prodajo in izboljšanje dobička. BMW-jev tiskovni predstavnik je za javnost povedal samo, da Roberto Fedeli pristopa k bavarskemu proizvajalcu, na kakšno pozicijo ga bodo dali, pa še ni znano. Širijo pa se govorice, da naj bi njegovo znanje uporabili pri M oddelku ali celo pri Rolls-Roycu.

Fedeli se je podružnici Fiata pridružil leta 1988 in imel ​​položaj glavnega inženirja od leta 2007 naprej. Po navedbah tiskovnega predstavnika Ferrarija, naj bi Fedeli zapustil italijansko podjetje že septembra, na odločitev pa ni vplival odhod Luca Cordero di Montezemolo. Dolgoletni predsednik Ferrarija je bil poražen po spopadih s Fiat Automobiles Chrysler izvršnim direktorjem, Sergijem Marchionne. Slednji naj bi zdaj prevzel tudi naloge predsednika Ferrarija.

ferrari-bmw

Nemški luksuzni trio se je v tehnološkem tekmovanju soočal z novimi vrhunskimi napredki tega desetletja, BMW ima za petami Audi, takoj zraven pa je postavljen tudi Daimlerjev Mercedes-Benz, ki je v zadnjem času je predstavil vrsto novih modelov, po katerih je pri kupcih veliko povpraševanje. Nedavno smo že pisali o podobni potezi prestopa, ko so za novega direktorja BMW M določili Franciscus van Meela, več si lahko preberete TUKAJ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code