BMW je povsem iz nenada pokazal fotografije malega bavarskega peklenščka. Fotografije so jim verjetno ušle na svetovni splet po nesreči, hitro pa so se razširile po različnih spletnih straneh. Vzemite si trenutek in iščite razlike. Ni jih veliko, a so ostremu očesu vseeno hitro opazne.

Kot pri večjem bratu BMW M4 Coupe je BMW tudi pri najmočnejši različici serije 2 uvedel le nekaj manjših kozmetičnih popravkov.

Neostremu očesu oz. nekomu, ki vozila ne pozna najbolje bo prenova izgledala povsem enaka trenutnemu modelu M2. Če pa pogledate bolj natančno lahko opazite, da so spredaj nameščene spremenjene polne LED luči v t.i. obliki “angel eyes”, ki so po novih standardih nekoliko sploščene in ne več tipično okrogle. Gre za zelo majhno, a efektivno osvežitev.

bmw-m2-facelift (4)

Tudi zadek avtomobila je bil osvežen le na področju zadnjih svetil. Marsikdo spremembe sploh ne bo opazil, a zadnja luč je še bolj spremenjena kot tista spredaj. Fotografije notranjosti zaenkrat žal še niso na voljo, a pričakovati je, da bo edina večja sprememba, ki jo lahko BMW ponudi zadnja generacija info-zabavnega sistema iDrive.

Poleg osvežitve izgleda bo M2 še vedno poganjal znani 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, kateri razvije 370 konjskih moči in 465 Nm navora. Za doseg stotice z DCT 7-stopensjkim menjalnikom potrebuje 4,3 sekunde, z ročnim menjalnikom pa 4,5 sekunde. Najvišja hitrost ostaja elektronsko omejena na 250 km/h.

bmw-m2-facelift (3)

Za še bolj zanimivo zmogljivo vozilo bo potrebno počakati do prihodnjega leta, ko bo BMW razkril M2 CS, ki bo močnejši in lažji, kot to poznamo pri BMW M4 CS. S seboj bo M2 CS prinesel tudi druge nadgradnje, ki bodo z omejeno izdajo vozila na voljo le v tem modelu.

Osvežena M2 bo že kmalu tudi uradno ogledala luč sveta, saj se ta dan že bliža, na kar opozarjajo tudi “ponesreči” objavljene fotografije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code