Twillight Purple je barvni odtenek, ki bi ga prej predpisali kakšnemu E92 M3, morda 1M, nekoliko nenavadno pa izgleda na F02 seriji 7. Takšna nenavadna izbira pride samo... ja, uganili ste... iz bogate naftne dežele.

Res je, da to ni izdelek izpod rok ekipe BMW M, vseeno pa se njegova cena giblje med najdražjimi modeli v BMW paleti vozil. BMW F02 760Li je vse prej kot dolgočasna in težka podaljšana limuzina za bogate upokojence. V Sloveniji boste za najmočnejšo bencinsko različico sedmice odšteli od 208.350,00 € naprej, seveda pa z le nekaj meseci do prihoda nove generacije, nakup starega modela ni najboljša izbira.

760li-bmw-abu-dhabi (11)

760Li pod pokrovom motorja skriva mogočni 6,0-litrski V12, ki proizvede 544 konjskih moči in 750 Nm navora. Do stotice pridrvi v 4,6-sekunde, kar pa je za 2270 kilogramsko zverino zelo soliden čas. Vozilo na fotografijah je posebno predvsem zaradi svojega končnega premaza v odtenku Twilight Purple in temu primernega Opal White Merino usnjenega oblazinjenja, BMW Individual Piano Black vložkov, M Sport paketa in Bang & Olufsen ozvočenja za popoln užitek v vožnji. BMW Abu Dhabi nas vedno preseneča z novimi unikatneži in tudi tokrat nas ni razočaral z vijoličnim paradnim konjem, ki si ga lahko podrobneje ogledate v spodnji galeriji.

 

Vir: BMW Abu Dhabi

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code