Kot se pri novi tehnologiji spodobi, tudi BMW-jeva električna atomobila nista popolna, daleč od tega. Pri BMW i3 so poročali že o kar nekaj problemih, pojavljala so se nepotrebna opozorila.

Seveda brez napak ne gre tudi pri večjem bratu i oddelka – BMW Severna Amerika je  izdala vpoklic za hibridni športni avtomobil BMW i8. Po poročanju NHTSA nekatera i8 vozila, izdelana od 16. maja 2014 do 16. septembra 2014 morda vsebujejo poškodovan vijak, ki se uporablja za priključitev ozemljitvenega kabla z rezervoarjem in šasijo.

i8

Obstaja možnost, da vijak med proizvodnjo ni bil pravilno varjen, zato bi pomanjkljivo tesnjenje zapaha na posodi povzročilo puščanje goriva. V prisotnosti vira vžiga lahko puščanje goriva privede do požara. BMW poroča, da je okvara potencialno prisotna pri 223 vozilih.

BMW bo lastnike teh vozil obvestil, na servisu pa bo opravljen pregled in po potrebi menjava rezervoarja za gorivo, vse seveda brezplačno. Vpoklic se je sicer že pričel novembra. Očitno preventiva in vpoklici delujejo uspešno, saj do sedaj ni bilo poročanj o morebitnih vžigih, nesrečah ali podobnih poškodbah, povezanih z napako.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code