Že nekaj mesecev je potrjeno, da bo BMW i družina prejela še enega člana. Če bo realnost takšna, kot je naslednja upodobitev, potem bo bavarsko podjetje ustvarilo še nekaj zanimivega... vendar njegov namen ne bo športne narave...

So vam njegove linije všeč? Naj vas njegov izgled, ki je trenutno le računalniška upodobitev, ne zavede. BMW i5 bo namreč družinsko vozilo. Tako pač je, tudi to porebujemo v električnem svetu. BMW i8 ima svoj superšportni karakter, BMW i3 pa je namenjen bolj drznim inovativnežem, kot družinam. Zato je edina logična poteza nekaj vmesnega – električni prostornež, ki s svojo velikostjo in uporabnostjo najbolje streže uporabnikom z družinami.

“Resno razmišljamo tem, da bo glavni namen novega modela k znamki privabiti družine, kar pomeni, da mora i5 zagotavljati vsem potrebam in lastnostim glavnega vozila pri hiši,” je povedal Henrik Wenders, v pogovoru s Car & Driver.

bmw-i5 (1)

Tako kot BMW i3, naj bi tudi i5 prejel “range extender”, saj električna infrastruktura in tehnologija baterij še ni na dovolj visokem nivoju, da bi vsakodnevne opravke lahko izvajali brezskrbno z le električnim motorjem. “Povečevalec dometa igra v naslednjih letih pomembno vlogo, ko omejen domet predstavlja vir tesnobe uporabnikov,” Wenders, BMW i vodja produkta je dodal: “Ko bomo prišli do električne tehnologije, ki bo bolj primerljiva z z motorjem z notranjim zgorevanjem, pa bo REx postal zastarel.

bmw-i5 (2)

Čeprav njegova oblika karoserije še zdaj ni znana (ne vemo ali bo to limuzina, SUV ali enoprostorec), pa je možno, da bomo na koncu prejeli nekakšnega mešanca, izdelanega iz CFRP-ja in aluminija. Znanih ni niti točnih podatkov uradne predstavitve, zato lahko pričakujemo BMW i5 šele ob koncu desetletja. Sliši se daleč, pa je štiri leta res tako veliko?

Fotograf: RM Design

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code