BMW serija 3 je prejšne leto prejela Facelift in je že v pripravah na novo generacijo. Kako hitro tečejo leta, kajne? Trojka je s svojim Life Cycle Impulse (LCI) naredila bolj malo očitnih sprememb, zato pa pri novi G20 generaciji lahko pričakujemo toliko večjo preobrazbo.

Čeprav je nova serija 3 popolnoma zakamuflirana in uporablja zavajajoče žaromete in zadnje luči, lahko predvidevamo, da bo tudi ta model uporabljal oblikovalski jezik nove serije 7 in prihajajoče G30 serije 5. Glede na to da bodo vsi trije modeli uporabljali CLAR arhitekturo z uporabo karbonsko ojačane CFRP plastike, serijo 3 to pomeni, da bo prva v svojem segmentu, ki bo uporabljala takšne materiale in izgubila občuten delež teže.

Kar se tiče motorjev, slednji ne bodo prinesli nobenih presenetljivih novosti, nedvomno pa bomo prejeli tudi M Performance izvedbo najmočnejšega bencinarja, ki bo konkuriral Mercedes-Benziu in Audijevemu S4. Verjetno v visoko zmogljivi različici lahko pričakujemo predelano B58 3.0-litrsko enoto vrstnega šestvaljnika, ki jo trenutno lahko občudujemo pod pokrovom BMW 340i, novinec z imenom M345i pa bi z zadnjim pogonom in štirikolesnim pogonom močno zašibil kolena svoje konkurence.

g20-serija-3 (5)

Ostale modelne različice bodo verjetno vsebovale paleto trivaljnih, štirivaljnih in šestvaljnih motorjev v bencinskih in dizelskih verzijah. Seveda bo svoj prostor v družini našel tudi priključni hibrid, prav tako obstaja možnost popolnoma električnega BMW serije 3. Tehnologija in najnovejše moderne “igračke” bodo vpeljane v model iz že predstavljene serije 7, seveda pa boste za njih doplačali kar zajeten kupček denarja. Več informacij o prihajajoči G20 generaciji lahko pričakujemo v kratkem.

Vir: Autoevolution.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code