Testni BMW vozniki že trdo delajo na optimizaciji nove generacije serije 5, ki nas bo navduševala proti koncu letošnjega leta. G30 serija 5, katere derivat bo prvi M s štirikolesnim pogonom, bo proizvedena zelo blizu nas: v avstrijskem Gradcu.

Nadomestilo F10 generacije bo predstavljeno kot model letnik 2017 in zaenkrat ostaja močno zakamufliran, vseeno pa so se na osnovi le teh na spletu že pojavljale različne upodobitve, ki naj bi prikazovale končni rezultat razvoja bavarskega podjetja. Nova generacija serije 5 naj bi prejela večino tehnologije in inovacij od njenega večjega bratranca: G11/G12 serije 7; to pomeni veliko CFRP komponent, nova CLAR platforma, posodobljeni in novi motorji in futuristišen infotainment sistem.

g30-serija-5-spy (7)

Tako kot novi BMW serije 7, bo tudi BMW serije 5 dobil nove materiale za zmanjšanje skupne teže, izboljšanje togosti in zaščito pred nesrečami. Tehnike izdelave so uporabljene in pod vplivo BMW i družine, le z nekoliko manj karbonskih vlačen in z več aluminija. Zaradi omenjenih izboljšav bo nova petka približno 100 kilogramov lažja od predhodnika, vseeno pa bo ohranila zelo podobne dimenzije in proporce. Po fotografijah je razvidno, da bo prejela večje ledvičke in luči, drugačno oblikovanje zadnjih luči, nekoliko spremenjene odbijače in stranice z več profila. Tako kot vsi novi modeli, bo tudi G30 za odtenek nižje pozicionirana in predvsem vizualno razširjena. Še ena sprememba so trapezoidni zaključki izpuha, ki so velika novost za limuzino BMW flote.

BMW bo še naprej ponujal vse tri modelne različice: lansiranje v začetku leta 2017 z limuzino, nekaj mesecev kasneje pa se ji bosta pridružila še Touring in Gran Turismo, proizvedeni pa bodo v obratu Magna v avstrijskem Gradcu, predvidene številke se gibljejo okoli v 50-70.000 enot na leto.

 

Vir: Autoevolution

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code