Prikaži kategorije
Domov / Modeli / Serija 3 / Nova serija 3 se bo v notranjosti zgledovala po sedmici
2018-bmw-3-series-g20-spy (8)

Nova serija 3 se bo v notranjosti zgledovala po sedmici


BMW je začel s testiranji naslednje generacije najbolj popularne serije 3. Tokrat so paparaci v objektiv ujeli tudi notranjost, ki razkriva zanimive spremembe.

Kot smo že vajeni pri prototipih je v tako zgodnji začetni fazi testiranj težko karkoli razbrati iz zunanje zakamuflirane podobe z vsemi dodatnimi ploščami, ki spremenijo videz vozila. Zaenkrat iz slik še ni razvidno, če se bodo mere zdajšnje in naslednje generacije kaj spremenile, so pa govorice, da bo nova generacija prejela podaljšano platformo, ki bo poskrbela za večjo prostornost na zadnji klopi.

Spredaj gnana limuzinska serija 1 se zaenkrat prodaja le na Kitajskem, a se zna BMW glede na konkurenta CLA in limuzinskega A3 odločiti za prodajo tudi na evropskem trgu. Takrat bi podaljšana serija 3 resnično prišla do izraza, saj si bosta sicer s serijo 1 po merah preveč blizu.

2018-bmw-3-series-g20-spy (1)

No, vrnimo se k prototipu. V objektiv je bil ujet v Münchnu, še posebej natančno pa je zajeta notranjost avtomobila. Ob hitrem pogledu nanj izgleda kot da je v notranjosti vse po starem, vendar temu ni tako. Digitalni merilniki pred voznikom najverjetneje ne delajo, saj jih bo nadomestil digitalni zaslon, ali pa bosta analogni merilnik in digitalni zaslon med seboj sodelovala. Zna pa se zgoditi, da bo serija 3 G20 povsem prešla na digitalno prikazovanje podatkov in informacij, če ne serijsko pa vsaj kot delo dodatne opreme.

Poleg prikazovalnika so se spremenili tudi gumbi in konzole na sredini armaturne plošče, ki niso več podobni tistim v zdajšnji različici serije 3. Pravzaprav spominjajo na tiste v sedmici, spremembe pa kljub temu vsekakor niso preveč očitne. Lepotno operacijo je prejela še ročica menjalnika, ki je spet podobna tisti v seriji 7.

Nova serija 3, ki bo najverjetneje predstavljena konec leta 2017 bo prešla na BMW CLAR platformo, ki jo že uporablja serija 7, prejela pa jo bo tudi nova serija 5, ki se bo javnosti pokazala januarja na NAIAS. Zamenjava platforme bo prispevala k zmanjšanju teže, kljub domnevnemu povečanju platforme.

Vir: Motor1
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


BMW BMW novice BMW Slovenija BMW novosti BMW test BMW avtonasveti BMWSLO BMW video BMW modeli BMW FEST 

Všečkaj nas!

Spremljaj BMWBLOG Slovenija na Facebooku!

×