BMW se definitivno ne boji sprememb, to je bilo v zadnjih nekaj letih dokazano že velikokrat. Spremembe vplivajo tudi na razvoj in proizvodnjo različnih modelov, tako bo G30 serija 5 eksternalizirana v Gradec.

Proizvodni obrat z imenom Magna v avstrijskem Gradcu bo kmalu dobil novo nalogo. Prihajajoča generacija BMW serije 5 ne bo več proizvedena v Nemčiji, temveč bo preseljena na lokacijo, ki se nahaja okoli 60 kilometrov od slovenske meje. Serija 5 bo v 50-70.000 enotah na leto svoj dom v Avstriji našla le delno, drugi del se bo nahajal v Shenyangu na Kitajskem, kjer bo ustvarjena tamkajšnemu trgu prilagojena podaljšana različica.

g30-5-series

Pričakovano je oblikovanje po F10/F11 generaciji, z zaobljenjimi linijami, ki so privlačne mnogim kupcem. Uporabljene bodo tudi nekatere podrobnosti, ki so vpeljane v novejše modele, kot npr. prednje luči, ki se spojijo z ledvičkami.  Linije pokrova motorja ostajajo agresivnega in dinamičnega izgleda, prednji in zadnji odbijač pa tudi dobita bolj športno preobrazbo.

g30-bmw-5-series

G30 bo grajena na novi platformi z imenom 35up iz lahkih materialov grajene osnove in pogona na zadnjo os. Moč bodo dostavljali 2,0-litrski in 3,0-litrski bencinski in dizelski motorji, tako kot pri ostalih modelih, bo tudi tukaj na voljo hibridni pogon osnovan na takšnem, kot je v X5 eDrive. Vstopna različica naj bi vsebovala tudi mahen, vendar zmogljiv, 1,5-litrski motor.

g30-bmw-serija-5

Naslednjo generacijo petice s kodnim imenom G30 lahko pričakujemo leta 2016.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code