Privlačna "zadnjica" novega mestnega terenca manjših dimenzij je obkrožila po spletu. Računalniško upodobljena fotografija nam razkriva linije, ki bodo, če bo vse po sreči, uporabljene pri novem BMW X2.

[sam id=”15″ codes=”true”]Ena stvar je popolnoma jasna: SUV-ji in SAC-i z leti le pridobivajo na popularnosti, zato je jasno, da se vsa podjetja osredotočajo na uporabnikom prijazne velikane s privlačnim izgledom in veliko prostora. S pomočjo prvih “spy” fotografij zakamufliranih testnih vozil je ekipa TopSpeed uspela ustvariti nekaj, kar naj bi predstavljalo novega člana X družine.

X2 bo, tako kot X1 uporabljal UKL platformo s pogonom na sprednji kolesni par, prav tako bo od slednjega uporabil mnogo oblikovnih značilnosti. Kako naj bi se med seboj razlikovala? X2 se bo po vsej verjetnosti nagibal bolj proti coupejevskemu športnemu dizajnu in bo predstavljal še pomanjšano različico večjega brata BMW X4. Po upodobitvi sodeč X2 spominja bolj na povečano različico kombilimuzine, zadnje luči do neke mere spominjajo na Facelift serijo 1.

topspeed-x2

BMW F39 X2 bo po vsej verjetnosti uporabljal iste motorje kot X1, vsaj pri bolj zmogljivih različicah:

xDrive25i, ki premore 231 konjskih moči in 350 Nm navora bo povezan z 8-stopenjskih samodejnim menjalnikom in bo verjetno predstavljal vrh različic. Če bo vse šlo kot po maslu, bo X2 popoln SUV s svojimi kompaktnimi dimenzijami ter konkurenčno zmogljivostjo z lahkoto tekmoval z Audijevim Q3 in Mercedesovim GLA-jem, Range Rover Evoquejem in podobnimi, na proizvodni trak pa naj bi novi model zapeljal v letu 2018.

Vir: TopSpeed

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code