Hungaroring, Madžarska, 1.6.2014. Marco Wittmann za BMW DTM osvoji drugo zmago letošnje sezone. Skupaj s svojim BMW M4 DTM 24-letnik prevozi ciljno linijo s časom 1.08:35.291 ure.

Pred drugo uvrščenim Miguelom Molna z Audijem RS 5 DTM je imel 6.615 sekunde prednosti. V zadnji tretjini tekme si je Bruno Spengler (BMW) izboril tretje mesto z razburljivim zaključkom vožnje čez ciljno črto.

Sledeč svoji zmagi v Hockenheimu, bo Wittmann tekmoval na naslednji dirki kot vodilni v prvenstvu, ki bo na Norisringu (27.-29.6.2014). Wittmann je komentiral: “To je velik uspeh, saj v zaključnih fazah nikoli ne veš, ali te bodo tisti z ti. “option” pnevmatikami prehiteli. Kakorkoli, naša strategija se je izkazala za dobro. Priboril sem si veliko prednost in jo vzdrževal brez večjih napak. Ne bom zapravljal svojega časa za praznovanje naslova, saj se naslednja dirka že bliža.”

Jens Marquardt, BMW Motorsport direktor: “Marco se je spet odlično izkazal. Svoje sposobnosti je prenesel iz treningov na dirko in je ta vikend pokazal impresiven nastop. Občudujem njegovo zbranost in delo pod pritiskom. Bil sem zelo vesel tudi za Brunotovo in Schnitzerjevo ekipo.”

Na tribunah Madžarskega dirkališča se je skupaj zbralo okoli 33.000 gledalcev, ki so si po 26. letih tam spet lahko ogledali DTM. Z 50-timi točkami po prvih treh krogih je Marco Wittmann že 19 točk pred Mike Rockenfellerjem, braniteljem naslova.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code