Prejšnji vikend, je BMW M5 Moto GP Safety Car doživel svoj prvi dirkaški debi v Valenciji, kjer smo ga lahko videli skupaj z motocikli kraljevega razreda.

Ta izjemno zmogljiva limuzina znamke BMW je bila prvič javnosti razkrita na 2017 SEMA avtomobilskem salonu v Las Vegasu, sedaj pa smo končno prejeli tudi nove fotografije tega 600 konjskega spremljevalnega vozila. Ekipa Moto GP je tako še pred ostalo javnostjo že preizkusila zmogljivosti svoje nove igrače, ter njeno obnašanje na stezi.

V primerjavi s produkcijsko različico BMW M5, je bil ta varnostni ekstenzivno nadgrajen. Med drugim je tudi mnogo močnejši in hitrejši od običajnega BMW M5. Čeprav se BMW izogiba odgovoru, koliko moči v resnici proizvaja motor v tem avtomobilu, so vseeno priznali, da je pogonski agregat popolnoma predelan. Ravno tako so do konca izkoristili potencial športnega izpušnega sistema iz titana. Štiri izpušne cevi s karbonskimi zaključki zagotavljajo tudi vizualno razliko med M Performance izpušnim sistemom in tistim, ki ga najdemo na običajnem BMW M5.

BMWBLOG-MotoGP-M5-MPerformance (10)

Večina vgrajenih karbonskih dodatkov izhaja iz BMW M Performance linije dodatkov, ki so ravno tako na voljo za običajnega BMW M5, z izjemo sprednjega podaljška odbijača, ki je rezerviran za varnostni avtomobil. Seveda si za vašega BMW M5 F90 ravno tako ne morete omisliti LED strešnih varnostnih luči, školjkasti sedeži pa so vzeti iz modela M4 GTS.

“Inovativna dirkaška tehnologija, je ključni del te zgodbe. Novi BMW M5 pooseblja popolno osnovo za varnostni avtomobil, saj njegove tehnične lastnosti zagotavljajo popolno vodljivost tudi ob vožnji po robu njegovih zmogljivosti. V razredu Moto GP se razvoj nikoli ne ustavi, saj lahko le tako naprej premikajo meje mogočega. Enako lahko rečemo tudi za BMW M oddelek. BMW M5 Moto GP Safety Car je neverjeten primerek naše težnje po inovacijah in najvišji ravni zmogljivosti.” je dejal Frank van Meel, predsednik BMW M oddelka.

BMWBLOG-MotoGP-M5-MPerformance (12)

Fotograf: bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code