BMW X7 naj bi na ceste zapeljal že prihodnje leto, sedaj pa vemo tudi čedalje več podrobnosti o samem modelu. Med drugim bo ponujal tudi pet consko klimatsko napravo, sedežev pa boste lahko izbrali šest ali sedem.

S tem, ko se razvoj BMW X7 bliža h koncu, na površje prihaja čedalje več informacij o temu luksuznemu športnemu terencu. Viri v Munchnu navajajo, da se bo X7 z več prostora in še več luksuza res distanciral od prihajajoče nove generacije BMW X5. Tehnično si bosta sicer delila veliko sestavnih delov, vendar bo razlika očitna, kjer naj bi X7 po besedah BMW, z veliko mero luksuza in prostora, več kot upravičil status premium vozila in navsezadnje tudi premium ceno.

Največja razlika bo seveda tretja vrsta sedežev, ki bo v BMW X7 uporabna tudi za odrasle osebe, medtem ko je na zadnjih sedežih manjšega X5, prostora le za otroke. Ob nakupu X7 boste imeli ravno tako na voljo dve sedežni konfiguraciji in sicer takega s sedmimi sedeži in takega s šestimi sedeži, od katerih je ravno slednja tista, udobnejša različica. Luksuzni SUV bo poleg BMW serije 7, BMW serije 8 in BMW i8 ravno tako del novega ekskluzivnega oddelka, ki se fokusira le na luksuz. To seveda skupaj z najboljšo kvaliteto izdelave, ki jo lahko kupimo, pomeni tudi veliko nove tehnologije. Ena od teh tehnoloških novosti je kar pet conska klimatska naprava, ker očitno štiri cone več niso dovolj. O tem sicer še nimamo dodatnih informacij, sklepamo pa lahko, da bosta zadnja dva sedeža dobila ločeno upravljanje temperature.

World Premiere - 2019 BMW X7 iPerformance  (22)

BMW X7 naj bi kot 2019 model, na ceste zapeljal že prihodnje leto, kar bo zelo blizu predstavitvi novega BMW X5. Vrh ponudbe bo predstavljal xDrive50i, medtem ko bo dizle zastopal 3.0 litrski štiri turbo dizelski agregat, ki ga že lahko najdemo v modelu BMW M550d. Zagotovo bodo v modelu X7 na voljo tudi hibridne različice, vendar bomo morali na te podatke še nekoliko počakati.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code