Novi BMW i4, ki ga napoveduje zanimiv koncept BMW i Vision Dynamic naj bi z enim polnjenjem dosegel kar 700 električnih kilometrov.

BMW je potrdil, da bo novi električni model, imenovan i4, v ponudbi znamke brez vmesnega polnjenja dosegel kar 700 kilometrov. To je potrdil Harald Kruger, ki je obenem dodal, da bo tudi model iNext, ki je sicer predviden za leto 2021 prav tako dosegal enako kilometrino.”S peto generacijo pogonskega sklopa eDrive, bodo vsa naša vozila brez polnjenja prevozila od 550 do 700 kilometrov, odvisno od modela”, pravi Harald Kruger.

Vse do začetka ženevskega avtosalona ni bilo znano, kater električni model lahko pričakujemo. Sedaj zagotovo vemo, da se bo novi model imenoval i4 in ne i5 kot smo sprva mislili. Verjamemo pa, da bo novi model i4 večino smernic črpal iz koncepta i Vision Dynamics, ki je bil predstavljen na frankfurtskem avtosalonu leta 2017. Takrat je bil potrjen doseg koncepta 600 kilometrov in pospešek do stotice 4 sekunde, končna hitrost pa naj bi se končala pri 200 kilometrih na uro. Prav zaradi tega lahko podobne zmogljivosti pričakujemo tudi na serijskem modelu. Vodja BMW i oddelka Robert Irlinger pravi, da lahko novi i4 pričakujemo v naslednjih parih letih. Novi i4 naj bi se v ponudbi nahajal med modeloma i3 in i8 ter predstavljal pomemben avtomobil za BMW i oddelek.

BMWBLOG-geneve-bmw-i-vision-dynamic-i4 (3)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code