V skandinavskih deželah je zadnje dni spet pestro; BMW testira vse modelne razčičice prihajajoče G30 serije 5, vključno z BMW M članom: M5 Limuzino.

M5, oblečen v vrtinčast kamuflažni vzorec ima zaenkrat dokaj umirjen videz, vendar svoje M gene razkrije po nekaj značilnostih: ledvičke z dvojnimi letvicami, lahka platišča, podkrepljena z masivnim zavornim sistemom ter značilne štiri izpušne cevi ga izdajajo že od daleč. Moč novega M-a bo zagotavljala nadgrajena različica 4,4-litrskega M TwinPower V8, ki trenutno proizvede 560 konjskih moči, po najnovejših informacijah pa bi se številka pri nasledniku lahko povzepla do 630 KM. Pogon na zadnji kolesni par bo standarden, kot je bilo že nekajkrat omenjeno, pa bo novi M5 prvič na voljo tudi s štirikolesnim pogonom.

bmw-g30-m5 (3)

Poleg tega da bo petica občutno močnejša od trenutne generacije, pa bo uporabljala platformo, ki jo že uporablja BMW G11/G12 serija 7. Moderni materiali in premišljena arhitektura bo M5 omogočala, da izgubi kar velik delež kilogramov. Lažja in močnejša limuzina M5 bo tako z največjo lahkoto prekosila F10 M5, njen čas do stotice pa se bo gibal okoli štirih sekund.

Vir: WorldcarfansFotograf: motor1.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code