Novi BMW M550i xDrive ponuja pospešek do 100 km/h v le 4 sekundah! s tem se uvršča v sam vrh BMW ponudbe in prekosi celo mogočnega BMW M5!

BWM M Performance je le vmesna stopnja med običajno serijo ter ekstremno športnim BMW M oddelkom. Nova serija 5 je naprimer občutno izboljšana, saj motorna različica M550i xDrive za pospeševanje 0-100 km/h porabi le 4 sekunde! Če slednjo konkretno primerjamo z aktualno BMW F10 M5 je rezultat še bolj presenetljiv, saj M5 do stotice potrebuje 4,3 sekunde kar 0,3 sekunde več! Pri tem naj opomnimo, da trenutno generacijo M5 poganja 4,4-litrski V8 s 560 konjskimi močmi in 680 Nm navora, povsem novega M550i pa prilagojen 4,4-litrski V8 z “le” 462 konjskih moči in 650 Nm navora.

V čem je torej trik?

BMW M550i xDrive uporablja inteligentni štirikolesni pogon xDrive s poudarkom na zadnji premi, kljub uporabi slednjega pa je še vedno kar 60 kilogramov lažji od F10 M5! To je vsekakor osupljiv napredek in rezultat. Največji problem športnega M5 je prenos razkošne moči iz koles na cesto in to je tudi glavni razlog za počasnejši čas.

bmw-g30-m550i

Ko M5 uspešno dobi optimalen oprijem lahko brez večjih problemov dohaja novinca M550i xDrive. Kljub izjemnim dosežkom pa oddelek M Performance ne sme preseči velikega BMW M oddelka, torej mora naslednja generacija F90 M5 izboljšati čas predhodnika za vsaj 0,5 sekunde. To ne bi smel biti večji problem, saj se naj bi tokrat BMW M inženirji prvič poslužili štirikolesnega pogona v limuzinskim avtomobilu oddelka M, novi M5 pa naj bi dosegel tudi vrtoglave številke moči; 600-620 konjskih moči in 700-720 Nm navora!

Tukaj pa bi se znal pojavit problem, saj pravi BMW M navdušenci morda ne bodo mogli sprejeti dejstva, da se tudi bavarski BMW poslužuje štirikolesnega pogona. Rešitev za ta problem bi lahko bila uvedba dveh različic; zadaj- in štirikolesno gnana. A slednje so le ugibanja. Za več informacij bo potrebno še nekoliko počakati.

4 KOMENTARJI

    • Hvala za “prijazen” opomnik. Me je pa močno zmotil ton Vašega sporočila. Menim, da se vsak človek, ki dela, lahko tudi kdaj zmoti.
      V upanju na čim manj nejevoljnežev Vas lepo pozdravljam!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code