BMW M GmbH z novim BMW M6 Coupé in novim BMW M6 Gran Coupé  ter novim BMW M6 Cabrio utrjuje svoj vodilni položaj v segmentu visokozmogljivih luksuznih vozil.

Predhodniki so z brezhibno močjo, učinkovitostjo, agilnostjo in luksuzom, ki so značilni za modele M, že postavili nove standarde. Sedaj pa so novi BMW M6 Coupé, novi BMW M6 Cabrio in novi BMW M6 Gran Coupé na krilih še bolj fino umerjenega, odločnega celostnega koncepta pripravljeni spisati novo poglavje v tej zgodbi o uspehu.

Močen, športen videz.

Novi BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé s svojo športno in dinamično podobo kažejo svoj visokozmogljiv značaj še pred zagonom motorja. Novi LED žarometi iz sklopa osnovne opreme na sprednjem delu jasno kažejo karakter vozila – za to pa poskrbijo specifične M ledvičke z dvojno letvijo in privlačni sprednji odbijač z velikimi odprtinami za zrak. Izrazito oblikovana sprednja boka z značilnimi M režami za zrak (vključno z integriranimi stranskimi smerniki), stranski odbijač in ekskluzivna kovana 19-palčna M lahka aluminijasta platišča (BMW M6 Gran Coupé je opremljen z ekskluzivnimi kovanimi 20-palčnimi M lahkimi aluminijastimi platišči) samo še podkrepijo ta vtis. Športen videz novega BMW M6 Coupé, novega BMW M6 Cabrio in novega M6 Gran Coupé zaokrožajo zadnji odbijač z zadnjim difuzorskim vstavkom, dve garnituri specifičnih M dvojnih izpušnih cevi in logotip M6 na pokrovu prtljažnika. Ekskluziven M element je tudi ultra lahka konturna karbonska streha novega BMW M6 Coupé in novega BMW M6 Gran Coupé, ki vizualno znižuje težišče modelov.

BMW_M6 (19)

Športnost in luksuzna visoka-zmogljivost BMW M GmbH prav tako seva skozi notranjost novega BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé. Tu so ključni elementi usnjen M volan s prestavnimi stikali za M menjalnik z dvojno sklopko z Drivelogic in M Drive skupaj z edinstveno M prestavno ročico, posebna M instrumentna plošča, osrednji informacijski sistem v stilu iPhone, sredinska konzola v izvedbi Black Panel in M različica BMW Head-Up projektorja. Pika na i ekskluzivnim elementom notranjosti v polnem usnju Merino s kontrastnim šivom pa so električno nastavljivi športni sedeži M, osvetljeni zaključki M pragov vrat in M naslon za nogo voznika.

 

Izjemna zmogljivost in izredna učinkovitost.

Izjemno zmogljivost in izredno učinkovitost novega BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé podpira odličen 4,4-litrski turbinsko polnjen motor V8. Ta visokotehnološka pogonska enota navdušuje s svojo inovativno tehnologijo M TwinPower Turbo – ki sestoji iz para turbinskih polnilnikov z dvojno spiralo, zbiralnikov izpušnih plinov Cross-bank, sistema neposrednega vbrizgavanja bencina HPI, sistemov dvojni VANOS in VALVETRONIC – in značilnimi M atributi, kot so močan in vzdrževan val navora pri nizki vrtilni frekvenci, instantna odzivnost, izjemen apetit po visokih obratih, linearen dovod moči in značilen M zvok. Istočasno pa je M turbinsko polnjen motor visoko učinkovit in tako tudi varčen. 4,4-litrski motor V8 razvije 412 kW/560 KM med 6000 in 7000 vrt/min v novem BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé ob navoru 680 Nm, ki je na voljo preko širokega spektra vrtilne frekvence (1500 – 5750 vrt/min). Vseeno pa sta novi BMW M6 Coupé in Gran Coupé zabeležila kombinirano porabo goriva po evropskem testnem krogu zgolj 9,9 l/100 km, ob emisijah CO2 231g/km (BMW M6 Cabrio: kombinirana poraba goriva: 10,3 l/100 km; emisije CO2: 239 g/km). Te vrednosti porabe in emisij dokazujejo vrhunsko učinkovitost M turbinsko polnjenega motorja. Izjemen razvoj moči motorja omogoča novemu  M6 Coupé pospešek od 0 do 100 km/h v 4,2 sekunde (BMW M6 Cabrio: 4,3 sekunde; BMW M6 Gran Coupé: 4,2 sekunde). Največja hitrost trojke BMW M je električno omejena na 250 km/h. Novi modeli BMW M6 prenašajo moč motorja na zadnja kolesa preko 7-stopenjskega M menjalnika z dvojno sklopko (M DCT) z Drivelogic. M DCT pretakne prestavo nemoteno v prenosu moči in vključuje funkcijo Low Speed Assistant, ki omogoča počasno vožnjo do 15 km/h. Voznik lahko tudi sam prevzame nadzor nad upravljanjem s pomočjo stikal na volanu. Aktivni M diferencial iz sklopa osnovne opreme razdeli moč motorja med zadnja kolesa glede na vozno situacijo in razmere na cesti ter tako izboljša vlečno silo, agilnost in varnost. M karbonsko-keramične zavore se lahko izberejo iz sklopa dodatne opreme za BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé.

BMW_M6 (8)

Paket Competition Package na voljo kot dodatna oprema.

Vozniki s športnimi ambicijami lahko opremijo svoje avtomobile s paketom Competition Package. Izdelan, da izboljša lastnosti upravljanja M modelov z usmerjeno natančnostjo, Competition Package sledi principu, ki je lasten razvoju vseh avtomobilov BMW M: podrobna uglasitev podvozja na podlagi zmogljivosti motorja za združitev maksimalne moči z avtoritativno in natančno vodljivo odzivnostjo tudi v izjemno dinamičnih voznih situacijah. Competition Package povzdigne moč M turbinsko polnjenega motorja na 423 kW/575 KM med 6000 in 7000 vrt/min in razpolaga z največjim navorom 680 Nm vse od 1500 do 6000 vrt/min (kombinirana poraba goriva: 9,9 l/100 km; CO2 emisije: 231 g/km za izvedbi Coupé in Gran Coupé; kombinirana poraba goriva: 10,3 l/100 km; emisije CO2: 239 g/km za izvedbo Cabrio). Vse to odbije še eno desetinko sekunde od časa pospeška od 0 do 100 km/h pri novih modelih BMW M6. Competition Package prav tako vključuje športni izpušni sistem z izpušnimi cevmi v črnem kromu, ekskluzivna 20-palčna lahka aluminijasta platišča, bolj neposredno krmiljenje in specifično uglasitev podvozja.

 

Ekskluzivna oprema in inovativne možnosti.

Novi BMW M6 Coupé, Cabrio in Gran Coupé zapustijo tovarno s široko in ekskluzivno linijo osnovne opreme. Novi elementi vključujejo kovinski barvni zaključek Jatoba, okrasne elemente v polnem usnju Merino Aragon in stilistične akcente v klasičnem črnem kromu. Stranke lahko dodajo osebni pridih svojemu avtomobilu z izbiro elementov iz sklopa BMW Individual. Ta ponuja možnost izbire med 11 barvnimi zaključki BMW Individual, petimi različicami okrasnega usnja BMW Individual in tremi okrasnimi elementi BMW Individual.

BMW_M6 (12)

Strankam M6 bodo na voljo tudi inovativni sistemi za pomoč vozniku in mobilne storitve iz sklopa BMW ConnectedDrive. Vozniki z bolj športnimi nagnjenji so ciljna skupina za barvni BMW Head-Up projektor s specifično obliko M, ki vključuje merilnika hitrosti in vrtilne frekvence ter indikator za pretikanje prestav. Novi sta tudi aplikaciji BMW M Laptimer, ki pomaga voznikom pri analizi vožnje in GoPro, ki se lahko poveže s snemalno kamero GoPro za na primer snemanje hitrih krogov na dirkalni stezi.

Vir: Press

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code