Četrtek, 3.7.2014. Pri BMW uradno naznanijo začetek načrtovanja in gradnje novega obrata v Mehiki. Obseg proizvodnje je predviden na 150.000 enot na leto, z začetkom v letu 2019. Gradnja avtomobilov v Mehiki je za BMW privlačna, ker ima država trgovinski sporazum s Severno Ameriko, Južno Ameriko in nekaterimi azijskimi državami. Trgovina med Mehiko, Evropo in državah Mercosurja Braziliji, […]

Četrtek, 3.7.2014. Pri BMW uradno naznanijo začetek načrtovanja in gradnje novega obrata v Mehiki. Obseg proizvodnje je predviden na 150.000 enot na leto, z začetkom v letu 2019.

bimmerpost-bmw-mexico-plant

Gradnja avtomobilov v Mehiki je za BMW privlačna, ker ima država trgovinski sporazum s Severno Ameriko, Južno Ameriko in nekaterimi azijskimi državami. Trgovina med Mehiko, Evropo in državah Mercosurja Braziliji, Argentini, Urugvaju in Paragvaju pa je brez dajatev.

BMW bi bil še dodatno zaščiten pred nihanji valute in bi se lahko izognil razširitvam proizvodnje na gospodarsko nemirnem območju evra. Ideja je preusmeriti proizvodnjo serije 3 iz Nemčije, kar pomeni boljšo konkurenčnost ostalim znamkam in največjemu tekmecu Mercedes-Benz C razreda.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code