IIHS je s 'crash' testom ugotovila, da je novi BMW serije 5 eden najvarnejših avtomobilov na svetu. Dobil je celo najvišjo možno nagrado 'Top Safety Pick +'.

G30 generacija serije 5 dosega zelo dobre rezultate na vseh področjih varnosti ob trku z opcijskim sistemom za preprečevanje trkov, ki je dosegel nadpovprečen rezultat. Zaslužil si je celo najvišjo nagrado, ki jo inštitut IIHS podeljuje za varnost ob trku, ki se imenuje ‘Top Safety Pick plus’.

BMWBLOG-G30-crashtest (5)

Nova serija 5 pa ni edini model bavarske znamke, ki si je prislužil ta naziv. Serija 2 in serija 3, sta si ravno tako zaslužila ‘plus’ oceno, medtem ko sta X1 in Mini Cooper dobila naslednjo v vrsti, ki se imenuje le ‘Top Safety Pick’. Zanimivo je to, da je edina druga luksuzna limuzina srednjega razreda, ki si je s strani inštituta IIHS zaslužila najvišjo oceno, Genesis G80. BMW je tako prehitel Audija A6, Infinitija Q70 in celo Volva S90, ki so dobili ‘le’ oceno ‘Top Safety Pick’(brez plus) kot BMW X1. Še bolj presenetljivo je to, da Mercedesov razred E sploh ni prišel v to kategorijo, saj je dobil preslabo oceno.

Glede na slike, po ‘crash testu’ lahko vidimo, da je voznikov prostor ostal večinoma nedotaknjen. Tudi volan in armaturna plošča sta ostala na mestu in nista ogrozila voznika na kakršnikoli način. Ravno tako so vsi airbagi delovali brezhibno kot celota, več pa si oglejte v videu spodaj in kratki analizi v fotogaleriji zgoraj.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code