Kljub temu, da X2 predstavlja nižjo lego in trše vzmetenje v kombinaciji s sprednjim pogonom, to ni dovolj, saj svoje meje pokaže že pri 73 kilometrih na uro..

Moose test kot se imenuje, je v zadnjih letih kar nekaj športnih terencev stal dobrega imena. Test je namenjen temu, da prikaže, kako se avtomobil obnaša v kriznih situacijah, recimo v primeru, ko bi se moral voznik izogniti oviri na cesti (živali, predmetu, itd.). Vsekakor se zavedamo, da športni terenci z visokim težiščem in večjo maso, niso tako okretni, pa vendar se nekateri avtomobili obnesejo porazno. Glede na to, da so športni terenci trenutno v velikem ”pohodu” bodo taki testi vse bolj pomembni predvsem zaradi splošne varnosti. Najmanjši in najnovejši športni terenec znamke je X2, ki je nekoliko manjši kot X1.

Obenem pa je težišče X2 nekoliko nižje kot X1 in ima trše vzmetenje. To so naredili z namenom, da bi ustvarili terenca z bolj športno vozno dinamiko, a spodnji posnetek vseeno nazorno pokaže kje so meje vozila. Pri hitrostih več kot 73 kilometrov na uro avtomobil le stežka sledi smeri vožnje, pri hitrostih več kot 77 kilometrov na uro pa popolnoma zgreši in podre stožce. Sicer pa gre za sDrive20i različico, verjamemo, da bi se različica z naprednim štirikolesnim pogonom odrezala boljše.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code