O predstavitvi novega modela Z4 se govori že kar nekaj časa, vse več govoric pa pravi, da bi ga letos poleti lahko res dočakali.

Medtem, ko nam je Toyota že pokazala prve osnutke nove Supre na ženevskem avtosalonu s Gazoo dirkalnim konceptom, ima za svojo različico nekoliko drugačne načrte. AutoNews razkriva, da naj bi bil novi Z4 predstavljen na dogodku namenjenem samo za novi model. Nato ga bodo predstavili na pariškem avtosalonu v začetku oktobra za prvo širšo predstavitev javnosti. ”Novi model znamke BMW bo predstavljen na pariškem avtosalonu, a trenutno delamo na načrtih za samostojen dogodek”, trdi BMW uslužbenec.

BMWBLOG-2019-BMW-Z4-Roadster- (1)

V primerjavi s Toyoto Supro, ki bo na voljo kot Coupe in Roadster, naj bi bil Z4 na voljo le kot Roadster. To pomeni, da bo tekmoval s tekmeci kot so recimo Jaguar F-Type, Porsche 718 Boxster in Mercedes-Benz SLC. Toyota Supra naj bi pa tekmovala s Porsche 718 Cayman in drugimi podobnimi. Motorna ponudba bo sestavljena iz štiri in šestvaljnimi motorji, osnovna različica naj bi imela vgrajen 2,0-litrski štirivaljni bencinar, ki bo razvil okrog 200 ”konjev”. Bolj zmogljivejše različice naj bi poganjal 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, ki naj bi razvil 340 ali celo 390 ”konjev”. Ali bo bo imel novi Z4 na voljo le dvosklopčni samodejni menjalnik ali tudi ročni menjalnik, pa zaenkrat še ni znano. Koncept si lahko podrobno ogledate v spodnji fotogaleriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code