Prva generacija BMW X1 je v segment kompaktnih premium vozil prinesla tisti užitek v vožnji, po katerem so modeli BMW X postali znani. Danes nas BMW "navduši" s prvim SUV v družini X, ki bo gnan na prednji par koles v izvedbi sDrive.

Več kot 730.000 vozil X1 je bilo prodanih po vsem svetu, edinstvene kvalitete, na katerih temelji uspešnost avtomobila, pa so se v razvoju nove generacije modela še bolj izpopolnile. Status X1, kot član modelne družine BMW X, se sedaj kaže še bolj jasno tako v videzu zunanjosti kot prek oblike notranjosti. Športni talent in učinkovitost X1 sta bila tudi izpopolnjena, prav tako pa je obsežnejši tudi sklop inovativnih elementov opreme za izpolnjevanje posameznih zahtev na področju udobja, varnosti in infozabave. Novi BMW X1 ima tako vse potrebno, da ohrani svojo vrhunskost in edinstvenost v segmentu vozil, ki ga je ustanovil njegov predhodnik, in novim ciljnim skupinam predstavi vznemirljivost užitka v vožnji v stilu BMW.

[sam id=”15″ codes=”true”]Dominanten in raznovrsten v obliki družine BMW X.
Dvignjen položaj sedenja, večja prostornost, stilni premium ambient in še večja raznovrstnost notranjosti poudarjajo status novega BMW X1 kot samozavestne in izjemno nadarjene pridobitve v tem segmentu. Izboljšan pogled na cesto zagotavlja sproščen užitek v vožnji, na področju stila oblike notranjosti in obsega sistemov za pomoč vozniku iz sklopa dodatne opreme pa so tu jasne vzporednice z višje-razrednimi vozili BMW Sports Activity Vehicle in Sports Activity Coupé.

Raznovrstnost, značilna za modele BMW X, se ne odraža samo v voznih karakteristikah modela X1 na različnih voznih podlagah, ampak tudi v načinu izkoriščenosti njegove notranjosti. Novi BMW X1 ponuja več prostora za potnike in prtljago ter dviga večnamenskost na novo raven. Zadnja sedežna klop je osnovno opremljena s tridelnim deljivim/zložljivim naslonom in je v sklopu dodatne opreme na voljo s funkcijo 13 cm pomika v smeri naprej/nazaj. Zložljiv naslon sovoznikovega sedeža je prav tako na seznamu dodatne opreme.

Kompaktni model BMW X – znova narekuje razvoj ultra-učinkoviti tehnologiji pogonskega sistema.
Druga generacija BMW X1, opremljena s povsem novo serijo motorjev in menjalnikov, in tudi najnovejšo, izjemno učinkovito različico štirikolesnega pogona xDrive, znova utira pot tehnologiji BMW EfficientDynamics. Prva generacija X1 je premierno predstavila prvi štirivaljni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turo. Vse bencinske in dizelske pogonske enote, ki so na voljo za novega BMW X1, prihajajo iz najnovejše generacije motorjev BMW Group.[sam id=”13″ codes=”true”]

Ob vstopu na trg bodo na voljo bencinski motorji z 141 kW/192 KM v BMW X1 xDrive20i in BMW X1 sDrive 20i in z 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25i. BMW X1 sDrive18d postavlja nov standard učinkovitosti v svojem razredu z močjo 110 kW/150 KM in kombinirano porabo goriva po evropskem testnem krogu 4,3-4,1 na 100 kilometrov (emisije CO2: 114-109 g/km). Ostali dizelski enoti imata moč 140/190 KM v BMW X1 xDrive20d oziroma 170 kW/231 KM v BMW X1 xDrive25d. Modelna serija se bo predvidoma razširila novembra 2015 z različicami BMW X1 sDrive16i in BMW X1 sDrive16d s trivaljnimi motorji.

Vir: BMW

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code