BMW je predstavil nov videoposnetek prihajajočega BMW F90 M5. Napetost narašča, iz dneva v dan...

Novi BMW M5 naj bi bil uradno predstavljen 21. avgusta. Novi M5 naj bi postal najbolj impresivna limuzina znamke BMW, ki bo uporabljala 4,4-litrski M TwinPower Turbo V8 motor. Ta bo razvil okrog 600 konjskih moči in več kot 700 Nm navora.

Motor bo povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je posebej prilagojen za nov štirikolesni pogon M xDrive. S pomočjo slednjega naj bi M5 od 0 do 100 km/h potreboval manj kot 3,5 sekunde!

bmw-f90-m5-m-xdrive (7)

Štirikolesni pogon bo morda v slabo voljo spravil tiste zaprisežene ljubitelje tipičnega bavarskega zadnjega pogona, a BMW je pomislil tudi na to. Moč bo na sprednjih kolesih le ko bo to potrebno, štirikolesni pogon pa bo mogoče tudi povsem deaktivirati oz. izključiti. Eden vodilnih pri oddelku BMW M, Frank van Meel je pojasnil, da bo novi BMW M5 ohranil agilnost in natančnost standardnega zadnjega pogona, prejel pa bo izreden oprijem in vodljivost štirikolesno gnanih vozil.

Športna limuzina bo prav tako opremljena z aktivnim M diferencialom, ki razporeja moč na zadnji osi. Sistem naj bi izboljšal agilnost, oprijem in stabilnost celo v zelo zahtevnih manevrih.

Po uradnem razkritju čaka BMW M5 še predstavitev na avtosalonu, septembra v Frankfurtu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code