Slavno nemško dirkališče Nürburgring, ki ga za svoja testiranja med drugim uporablja tudi BMW, je spet prodano. Menjava lastnišva poteka že tretjič letos, pa brez panike prosim, steza bo ostala zvesta svojemu namenu, le nekdo drug bo zaradi ljubiteljev adrenalina sedaj mastno služil denarce. Novi lastnik večinskega deleža je ruski biljonar, Viktor Kharitonin. Dosedanji lastnik, Capricorn je […]

Slavno nemško dirkališče Nürburgring, ki ga za svoja testiranja med drugim uporablja tudi BMW, je spet prodano. Menjava lastnišva poteka že tretjič letos, pa brez panike prosim, steza bo ostala zvesta svojemu namenu, le nekdo drug bo zaradi ljubiteljev adrenalina sedaj mastno služil denarce. Novi lastnik večinskega deleža je ruski biljonar, Viktor Kharitonin. Dosedanji lastnik, Capricorn je bil namreč po navedbah nemškega časnika v precejšnih škripcih. Wirtschafts Woche poroča, da Kharitonin ima na voljo potrebna sredstva in jih je del tudi že namenil Nürbrugringu.

nurburgring2

Vendar pa veliko ljudi protestira proti osebnemu lastništvu. “To je uresničitev najslabšega scenarija,” pravi Mike Frison, dolgoletni Nurburgringški oboževalec in borec v ozadju gibanja Save The Ring. “Tolikokrat so politiki obljubljali, da bo za drikališče poskrbljeno. Da ne bo padel v roke nekim ruskim mogotcem. Nikoli ne zaupaj politiku. Žalostno je, da imam spet prav. ”

Kharitoninovo podjetje NH Holding je tisto, ki je prevzelo kontrolo nad deležom Capricorna in posledično Nürburgringa. Kharitonin je svoje bogasto pridobil vzporedno z znanim Romanom Abramovichom in Evgenyjem Shvilderjem v podjetju Pharmstandard. Njegova ljubezen do avtomobilizma ni zelo znana, očitno pa je ljubitelj jeklenih konjičkov, saj je na listi za Mille Miglio z 1935 letnikom Mercedes-Benza 500K. Glede na to, da je nedavno zapravil enormne količine denarja (30 milijonov funtov) za bloke v Londonu ne bo presenetljivo, če si bo kupil tudi kontrolo nad mogočnim nemškim dirkališčem.

nurburgring3

Nurburgring nas razveseljuje že skoraj celo stoletje, slovi pa po svoji ogromni stezi s 154 zavoji na 20,8 kilometrih, ki jo poznamo pod imenom Nordschleife ali “zeleni pekel.” Kako bo z legendo ravnal ruski bogataš pa bo pokazal le čas.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code