Vrhunska novica je, da bosta BMW serije 2 Coupe in Convertible tudi v naslednji generaciji še vedno ohranila pogon na zadnji kolesni par. Slaba novica je, da bo serija 2 Gran Coupe uporabljala pogon na sprednji dve kolesi.

BMW je nedavno razkril prenovljen model serije 2, nekateri mediji pa že razpravljajo o novi generaciji serije 2. Kar nekaj časa bo trajalo preden bo razkril naslednik serije 2. Viri so za BMWBLOG razkrili, da bo kupejevska različica nove serije 2 lansirana na trg oktobra 2020, kabriolet pa bo proizvodne linije zapustil v letu 2021.

Prav zaradi pravih ljubiteljev znamke bo BMW pri seriji 2 v kupejevski in kabriolet različici ohranil pogon na zadnji kolesni par. Zgodba postane še bolj zanimiva, ko priključimo informacijo, ki jo je v javnost dal medij Auto Bild. Namigujejo namreč, da se bo družina serije 2 razširila, nova karoserijska različica pa bo Gran Coupe, ki bo predstavljena leta 2021. Za razliko od dvovratne izvedenke je rečeno, da bo Gran Coupe uporabljal zasnovo s pogonom na sprednji dve kolesi, opcijsko pa bo seveda na voljo tudi štirikolesni pogon.

bmw-2-series-facelift (48)

Seveda bo avtomobil sam po sebi precej drugačen kot serija 2 Coupe (G42) in Cabrio (G43), ki bosta osnovana na platformi CLAR. Gran Coupe bo uporabljal BMW UKL platformi s pogonom spredaj, ki jo že uporablja nekaj BMW vozil kot so serija 2 Active Tourer in Gran Tourer, X1 in limuzinska serija 1. Slednji je žal naprodaj le na kitajskem trgu, serija 2 Gran Coupe pa bo pravzaprav nadomestila njegov primanjkljaj v Evropi.

Gran Coupe bo nosil oznako F44, naprodaj bo globalno, njegov konkurent pa bo seveda trokraka zvezda; Mercedes CLA.

Žal o pravem M2 naslednje generacije še ni govora, prav tako ne o M vozilih s pogonom spredaj kar pomeni, da M2 GC najverjetneje odpade. Za novo generacijo BMW M2 bo tako potrebno počakati do prihodnjega desetletja.

Tretji Gran Coupe, ki prihaja iz Bavarske pa ne bo edini nov model s pogonom spredaj, saj se mu bo pridružila tudi nova generacija serije 1. Po nedavni osvežitvi lahko pričakujemo, da nova generacija serije 1 prihaja leta 2018 ali 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code