Čeprav novi BMW model zagotavlja Performance različico, bo Alpina skoraj zagotovo "porazila" München s svojo lastno interpretacijo.

To so dokazali že z zadnjim BMW X3, ki je luč sveta ugledal nedolgo nazaj. “Kralj” predelave Bavarcev je razvijal svojo lastno različico dizelskega, generacijo G01 X3.

V preteklosti je Alpina že priredila zgoraj omenjeni model. Za osnovo so imeli F25 BMW X3. Poganjal ga je 3,0-litrski dvovaljni šestcilindrski dizelski motor, ki je proizvedel 250 konjskih moči ter 700 Nm navora. Za primerjavo: BMW X3 xDrive 35d je premogel 313 konjskih moči ter 630 Nm navora.

Spremembe, ki presegajo tovarniško specifikacijo, so običajno globlje od zgolj nastavitev.

bmw-xd3-alpina (5)

Čeprav se zdi, da “testnik” nosi le minimalne spremembe zunanjosti, lahko kljub temu pričakujemo značilno Alpinino okrasje na sprednjih ter zadnjih odbijačih, zadnjih vratih (pri limuzinah je to pokrov prtljažnika). Seveda ne gre pozabiti še na značilen nabor Alpininih platišč.

“Pod kožo” lahko pričakujemo osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki bo imel prilagojen način delovanja glede na večjo zmogljivost motorja, prav tako bo športnemu karakterju primerno vzmetenje vozila, ki bo tipično za Alpino.

Fotografij prihajajoče Alpine G01 XD3 še nimamo, a viri navajajo, da bo notranjost v osnovi zelo podobna običajni BMW kabini, spremembe pa bodo predvsem pri barvi usnja ter pri volanskem obroču, ki bo takšen kot ga poznamo iz drugih Alpininih vozil.

Začetek prodaje za Alpino G01 XD3 trenutno še ni znan, uradno predstavitev pa lahko pričakujemo prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code