Kmalu boste v Ljubljani in okolici imeli morda srečo in zagledali BMW i8! V Slovenijo je namreč prišlo prvo testno vozilo, namenjeno novinarskim testom.

Če slučajno še niste kje zasledili novice, BMW i prihaja tudi v Slovenijo. Ob otvoritvi BMW i salona bosta na boljo oba modela: i8 in i3, kot edini uradni trgovec pa bo znamko zastopal BMW Avto Aktiv iz Kranja, ki bo svoja vrata v ljubljanskem BTC odprl meseca marca.

“Sophisto Grey” BMW i8 se v garažni hiši že pridno napaja z energijo in bo kmalu zapeljal po ljubljanskih ulicah. Prvič smo električnega športnika sicer opazili lansko poletje, ko je bilo neregistrirano vozilo le razstavljeno v Marini Portorož.

BMW i8 uporablja plug-in hibridni sistem in je sestavljen iz 3-valjnega TwinTurbo bencinskega motorja in BMW eDrive tehnologije v obliki električnega pogonskega sistema. 1,5-litrski motor z notranjim izgorevanjem proizvede 231 KM in moč pošilja na zadnja kolesa, električni motor s 131 KM pa poganja sprednjo os. Do 100 km/h potrebuje le 4,4 sekunde, vendar njegova poraba goriva in emisijskih izpustov z 2,1 l/100 km in 49 g CO2/km ostaja na ravni majhnega mestnega vozila.

Ohhh, kako lepo bi se bilo zapeljati s testnim i8, kajne? BMW i8 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 136.800 €. 

Fotograf: Julija

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code