Jalopnik včasih izbrska tudi kakšno zanimivo najdbo. Tokrat je ekipa v okolici Tokyo regionalnega območja našla zapuščen E24 Coupe, ki se, po fotografijah sodeč, ni iz svojega mesta premaknil že kar nekaj časa.

Zapuščeno vozilo je bolj natančno BMW E24 Coupe iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, očitno pa ima na sebi tudi nekakšen M paket.

Po poročanju avtorja fotografij naj bi vozilo na istem mestu stalo od meseca maja, vozil pa ga ni nihče verjetno že nekaj let. Sprva so domnevali, da je star bavarec v resnici M6, vendar M različica ni imela nikoli avtomatskega menjalnika, ki ga ima omenjena zapuščena šestica. Bolj športen izgled torej prihaja iz M paketa. Vsekakor je takšnega lepotca škoda, da kar sameva in ni uporabljen, morda se bo sedaj po objavi Jalopnika našel kak navdušenec, ki ga bo želel v svoji garaži.
E24 je bil zamenjava za dva modela: CS in CSL Coupeja, prvič proizvedena leta 1965. CS 3.0 je bil že skoraj spremenjen za nekaj centimetrov v višino, da bi uporabniki lažje vstopili v vozilo, vendar pa Bob Lutz ni odobril odločitve in je raje oblikoval alternativno različico, ki je kmalu postala serija 6.
Proizvodnja se je začela marca 1976 z dvema modeloma: z 630CS in 633CSi. Prvotno sta bili izvedbi izdelani pri Karmann podjetju, toda proizvodnja se je kmalu premaknila k BMW. Zaključila pa se je z zadnjim proizvedenim E24, leta 1989.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code