Ameriški luksuzni dogodek vedno znova preseneča in tudi letošnje leto je BMW pripravil dva izjemna koncepta, ob katerih nam zastane dih.

Že od leta 1950 je Pebble Beach gostitelj najbolj prestižne razstave avtomobilov ​​na svetu. Pebble Beach Concours d’Elegance poteka vsako leto avgusta in je srečanje redkih in antičnih avtomobilov, mednarodnih avtomobilskih inovitet in avtomobilskih navdušencev iz celega sveta. To je dogodek bleščeče elegance, ki poteka v znamenju lepote in prefinjenosti. BMW Group letos dostavil dva zelo posebna avtomobila: svet je doživel premiero BMW 3.0 CSL Hommage R – avtomobila, ki praznuje tako 40. obletnico BMW NA kot tudi dirkalni uspeh BMW 3.0 CSL v letu 1975 in M4 GTS Concept.

Za ameriške ljubitelje bavarcev je bilo leto 1975 prelomno. Ustanovljen je bil BMW North America, ki je bila tudi prva uradna prodajna družba zunaj Evrope. V istem letu se je BMW Motorsport udeležil serije IMSA – s posebej pripravljenim BMW 3.0 CSL. Le nekaj tednov kasneje je BMW zabeležil prvo, zgodovinsko zmago na 12 ur Sebring. Temu je sledil niz zmag, vključno z enim v Laguna Seca, samo 15 milj od Pebble Beach. Ta uspeh, skupaj z osupljivo zasnovo avtomobila in “Bavarian Motor Works” legendarnim napisom je napovedal prihod BMW blagovne znamke v dirkalni svet ZDA.

BMW 3.0 CSL - Hommage (38)

[sam id=”14″ codes=”true”]

Tudi Hommage R uporablja isto zasnovo predhodno predstavljenega fluorestentno rumenega 3.0 CSL Hommage (brez R). Nenavadno rumeno so nadomestile originalne dirkalne barve iz sedemdesetih let prejšnega stoletja. Glavni oblikovalec, Karim Habibi pravi, da je vozilo že od vsega začetka bilo načrtovano v rdeče-modro-beli barvi karoserije. Če vam Hommage ni bil všeč je bilo to predvsem zaradi barve – je očitno slogan novo predstavljenega R-a. Notranjost je del vozila, v katero je bilo danega veliko razmisleka in dela. Zunanjost je kompleksna, notranjost pa izraža popolno nasprotje: minimalizem in uporabnost. Oblikovanje je namenjeno olajšati uporabo dirkaču v popolni dirkaški opremi s čelado vred, zato je notranjost osredotočena na voznikov sedež.

BMW 3.0 CSL - Hommage (36)

BMW ne zagotavlja, da bo tehnologija, uporabljena v konceptu na voljo v dostopnih modelih, vseeno pa nam daje nekakšen vpogled v prihodnost BMW Motorsport razvoja. Hommage R pa ni bil edini lepotec, predstavljen na ultra luksuznem dogodku… družbo mu je delal še M4 GTS.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code