Mislim, da si veliko ljubiteljev bavarske znamke želi nekaj tašnega. Naslednika legendarnega M1 Procar, ki bi pognal strah po kosteh svoji konkurenci. Je možno, da bo ob stoletnici podjetja ustvarjeno nekaj takšnega?

Odgovor je na žalost: ne. BMW zaenkrat svojega denarja ne bo vlagal v dirkalni avtomobil. To pa vseeno ni odvrnilo različnih umetnikov, da bi ustvarjali privlačne modele, ki bodo ostali le na papirju. Oblikovanje in linije v razmerju za popoln futuristični dirkalnik nam tokrat predstavlja ekipa Stance Works, ki si je zamislila i8 PROCAR. Glede na to, kako popularen je bil v zgodnjih 80-tih M1 Procar ni dvoma, da se podobna priljubljenost ne bi prijela njegovega naslednika. BMW vseeno zavrača kakšne koli govorice o razvoju takšnega vozila, to pa predvsem zaradi osredotočanja na uporabnost modelov in ne na eksotične športnike.

Upodobitev BMW i8 Procar prikazuje osvnovno obliko hibridnega športnika, ki so mu dodane športne lastnosti, kot so zračne reže in večje ledvičke za lažje hlajenje motorja pod pokrovom dirkalnika, približanje podlagi, večja togost s pomočjo športnega vzmetenja, ter večja platišča s širšimi pnevmatikami za optimalni oprijem. Najbolj očitna sprememba so razširjeni blatniki in velik zadnji spojler, ki so lastnosti, s katerimi se Procar aerodinamično optimizira in postane ultimativen dirkalnik.

i8-procar

Čeprav BMW ne bo ustvaril takšne pošasti pa upanje za odtenek športnejšo BMW i8S različico še ni popolnoma izumrlo, bomo morda le dočakali bavarskega superšportnika?

Vir: Khyzyl Saleem

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code