Prvi terenec, osnovan na UKL platformi je na Euro NCAP testu varnosti prejel pet zvezdic. V čelnem in bočnem trčenju se X1 odlično odnese in se s tem uvršča v sam vrh varnosti...

Tudi v primeru trčenja v vozilo iz zadnjega dela so se naslonjala za glavo pred poškodbo v območju vratu odrezala odlično. Za varstvo otrok, starih od 1,5 do 3 let je BMW F48 X1 dobi vse točke pri sprednjem in stranskem trku, prav tako je testerje Euro NCAP navdušilo standardno zasilno zaviranje. Varnost odraslih potnikov je bila ocenjena na 90 odstotkov, medtem ko se je varnost za potovanje otrok ocenilo na 87 odstotkov.

f48-x1-euro-ncap (2)

Za optimalno zaščito pešcev pri X1 F48 je poskrbel aktivni pokrov motorja, ki se ob trku s pešcem dvigne za nekaj centimetrov, s čimer preprečuje trk glave z blokom motorja. Zaščita pešcev je ocenjena na 74 odstotkov.

f48-x1-euro-ncap (3)

Za asistenčne sisteme na krovu je X1 prejel 77 odstotkov maksimalne varnosti, opozorilo na trk je s tem prikazalo svojo dobro splošno uspešnost, vendar pa slednji v številnih primerih še zmeraj zahteva posredovanje voznika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code