V ultra luksuznem segmentu je britansko podjetje daleč nad vsemi že dolga leta. RR je svoje podjetje ustvaril leta 1904, Phantom pa je bil rojen leta 1925 in je predstavljal vrh vseh vrhov, prestiž prestiža.

Danes je s pomočjo BMW, Phantom pridobil nekaj tehnoloških veščin. Glavna atrakcija in srce znamke pa še zmeraj ostajajo starejše generacije, ki so čistokrvno britanske. Na dražbo bo zapeljal tudi RR Phantom V iz leta 1963, baroni ga nameravajo prodati za okoli 60,000 do 100,000 britanskih funtov. Po neuradnih informacijah naj bi isti avtomobil stal razstavljen na 1963 Earls Court London avtomobilskem salonu in bil med drugim v lasti mame kraljice Elizabete II. Poganja ga 6,2-litrski V8, ki je povezan s štiristopenjskih samodejnim menjalnikom. V-izvedba je bila proizvedena v le 516 enotah v obdobju od leta 1959 do 1968. Seveda takšni primerki niso le pri kraljicah, v svoji garaži ga je hranil tudi John Lennon.

rr-phantom-elizabeth

Rumeno obarvana super luksuzna ladja je opremljena z opcijo telefoniranja in klimatsko napravo. Če vas slučajno zanima takšen primerek, se lahko 20. aprila udeležite Barons Classic Collector avkcije, na kateri bo vozilo predstavljeno in po vsej verjetnosti uspešno prodano.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code