Podjetje Vossen Wheels iz Miamia prikazuje zanimive olepšave vozil že dolga leta. Pred kratkim so poleg litih platišč začeli izdelovati tudi kovana, kar daje kupcem bolj raznoliko izbiro samega dizajna platišč.

Zadnji projekt podjetja Vossen je bil zanimiv BMW i8. Na osnovno belo karoserijo so mu nadeli vpadljiva platišča VPS-301, dodatno pa so ga še znižali za bolj športen izgled. Nameščena platišča so v velikosti 22×9 spredaj in 22×10,5 zadaj. Da so platišča zares vpadljiva in v oči bodeča poskrbi barva iElectric Blue, ki popestri “dolgočasno” belo barvo vozila in lepo sovpada z modrimi poudarki na vozilu. Znižanje vozila je ravno pravšnje, saj poskrbi za boljšo lego in izgled, pri tem pa ne otežuje vsakodnevne uporabe.

bmw-i8-vossen-wheels-ielectric-blue (14)

Projekt je izpeljalo podjetje Vossen Wheels na sosednjem Madžarskem, kar daje zanimiv vpogled v okus kupcev vzhodne Evrope. BMW i8 s športnim dizajnom, futurističnimi linijami in impresivno zmogljivostjo vsekakor velja za enega najbolj vročih vozil na trgu. Hibridni pogonski sklop sestavlja 1,5-litrski trivaljni bencinski motor in elektromotor, skupaj pa z močjo oskrbujeta vsa štiri kolesa.

Bencinski motor proizvede 231 konjskih moči in 320 Nm navora ter poganja zadnji kolesi. Za sprednji kolesi pa je zadolžen elektromotor s 131 konjskimi močmi, ki premore do 35 kilometrov povsem električne vožnje in najvišjo hitrost 120 km/h. i8 do 100 km/h potrebuje 4,4 sekunde, mali bencinski motor pa poskrbi tudi za atraktiven zvok.

Galerijo čudovitega nastopača, ki zna voziti tudi v popolni tišini si oglejte spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code