Od vseh bavarskih modelov jih peščica močno izstopa. Bodisi je to izbira motorja, oblikovanje ki mu ni para ali pa sam občutek v vožnji: M3 in M5 tretje generacije nedvomno spadata v elito.

E46 M3 je pričakovano postal ljubljenec občinstva, delno zaradi svoje vozne zmogljivosti, delno zaradi briliantne 3,2-litrske S54 enote s 343 konji. Sicer težko govorim za vse, vendar meni se zdi, da E46 enostavno ne kaže svojih let. Njegova brezčasna podoba mu omogoča, da je tudi ob boku najnovejših modelov M družine prava paša za oči. V spodnjem posnetku pa ni poudarek na izgledu, temveč na zvoku, ki ga proizvede.

Njegova konkurenca? Še eno ikonično vozilo: E39 M5. Razlika je seveda med izbiro motorjev, saj M5 s to generacijo prvič uporabi S62 V8. 4,9-litrski motor V oblike proizvede okroglih 400 konjskih moči, kar je za tiste čase – 15 let nazaj – veliko. Ko postavimo obe legendi eno ob drugo se zdi, da ob navijanju vrtljajev nastane nekakšna poezija, na katero lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code