Direktor BMW M oddelka Frank Van Meel je za BMWBLOG.com v Daytoni izjavil, da lahko v prihodnosti definitivno pričakujemo električne avtomobile iz tega športnega oddelka.

Med 24 urno dirko v Daytoni, kjer se je premierno predstavil novi BMW M8 GTE, je direktor M oddelka Frank Van Meel spregovoril o prihodnosti znamke in o tem, kako elektrifikacija, ki jo vidimo v avtomobilski industriji, vpliva na razvoj BMW M znamke in produktov. Van Meel je preteklosti že omenil možnost za hibridni M avtomobil, nikoli pa ni govoril o popolnoma električnih M avtomobilih.

Van Meel je dejal, da nimajo še nobenega ciljnega datuma za izdelavo popolnoma električnega M športnega avtomobila, saj projekt sloni na razvoju električnih komponent kot je naprimer baterija. Do prehoda na popolnoma električne avtomobile, pri M oddelku pravijo, da bo potreben vmesni korak med sedanjimi bencinsko gnanimi avtomobili, ter električnimi avtomobili prihodnosti, v obliki hibridnih pogonskih sklopov, ki so v naslednji generaciji že skoraj da nujno potrebni za zadostitev vsem okoljskim zahtevam.

Še vedno pa imamo tudi dobro novico, saj bo pri hibridnih M avtomobilih prioriteta na povečanju zmogljivosti in ne pri zmanjšanju izpustov ter porabe. BMW M oddelek je vedno dejal, da bodo vedno uporabili tisto tehnologijo, ki jim bo zagotavljala najboljše možne zmogljivosti, obenem pa ne bo poslabšala agilnosti. Elektrifikacija ni tukaj nobena izjema zato ne bomo tako presenečeni, če bomo na naslednjem športnem avtomobilu znamke BMW našli oznako ‘iM’.

BMWBLOG-future-of-M (2)

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code