Po poročanju Autocar naj bi Porsche že razvijal konkurenčni model mogočnemu BMW i8. Čeprav nič še ni potrjeno, direktor Porsche, Matthias Müller pravi, da lahko pričakujemo 911 s hibridnim pogonom, vendar šele s prihodom naslednje generacije. “Ni razloga, zakaj projekta ne bi izpeljali, s časom pa bo jasno ali imamo dovolj razlogov, da bi ga ustvarili.” […]

Po poročanju Autocar naj bi Porsche že razvijal konkurenčni model mogočnemu BMW i8. Čeprav nič še ni potrjeno, direktor Porsche, Matthias Müller pravi, da lahko pričakujemo 911 s hibridnim pogonom, vendar šele s prihodom naslednje generacije. “Ni razloga, zakaj projekta ne bi izpeljali, s časom pa bo jasno ali imamo dovolj razlogov, da bi ga ustvarili.” Porsche mora, tako kot BMW, upoštevati ugled blagovne znamke in natančno načrtovati združitev visoko zmogljivega modela in hibridnega sistema.

911-i8

“Paziti moramo na naše 911 kupce in ohranitev filozofije vozila. Pred odločitvijo moramo analizirati mnogo opcij,” pravi Müller. Širijo se govorice, da je 911 Hybrid na tapeti že več kot leto dni, saj se tudi Porsche bori z novimi omejitvami in normativi izpušnih plinov ter porabe goriva.

Porsche-911-BMW-i8-Autocar-1

Tudi BMW nadaljuje z razvojem svoje hibridne tehnologije, nova generacija hibridov bo na voljo prihodnje leto. Načrtuje se tudi hibrid, podoben BMW i8, ki se bo imenoval i8S ali pa i9: razširitev pa lahko pričakujemo tudi z nekoliko večjim modelom od trenutnega BMW i3, ki naj bi se imenoval i5. Prihodnost prinaša veliko sprememb pri pogonskih sistemih naših jeklenih konjičkov. Ali to pomeni, da je naslednji korak prenehanje uporabe motorjev z notranjim izgorevanjem?

 

2 KOMENTARJI

  1. “Müller je namignil tudi na možnost uvedbe hibridnega pogonskega sistema za Cayenne in Panamero”
    In od kdaj je tale njegova izjava? Ta dva modela sta že nekaj mesecev v prodaji…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code