Nizozemski Autoblog je imel čast preizkusiti samoroga med M5 vozili; BMW M5 “30 Jahre Special Edition” je velika redkost, izdelanih je bilo namreč le 300 primerkov v Frozen temno sivi barvi s temnimi kromiranimi podrobnostmi. Vsi izdelani primerki imajo že standardno Competition paket, z možnostjo dokupa pa je na voljo tudi M Driver’s paket, ki […]

Nizozemski Autoblog je imel čast preizkusiti samoroga med M5 vozili; BMW M5 “30 Jahre Special Edition” je velika redkost, izdelanih je bilo namreč le 300 primerkov v Frozen temno sivi barvi s temnimi kromiranimi podrobnostmi. Vsi izdelani primerki imajo že standardno Competition paket, z možnostjo dokupa pa je na voljo tudi M Driver’s paket, ki zviša omejitev najvišje hitrosti iz 250 km/h na 305.

Inženirji pri BMW so uspeli za “30 Jahre” iz dvojnega turbo V8 4,4-litrskega motorja iztisniti še dodatnih 40 konjskih moči in 30 Nm navora, kar mu je prineslo skupno moč impresivnih 600 konjskih moči in 700 Nm navora. Opremljen je s 7-stopenjskim DCT menjalnikom, do stotice pa potrebuje le 3,9 sekunde, kar je impresiven čas za sicer precej težko limuzino, saj njegova teža znaša 1,870 kilogramov. V kratkem posnetku si lahko pospeševanje ogledate iz dveh zornih kotov, pri speljevanju pa je očitno, da pnevmatike težko sledijo izjemni zmogljivosti vozila.

Z izjemno ekskluzivnim videzom, ki črpa navdih iz sklopa BMW Individual, in številnimi elementi opreme za povečanje dinamike in udobja je ta posebna izdaja na vrhu seznama želja priseženih zbirateljev, njihova vrednost se bo v naslednjih letih samo višala.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code