Čeprav je bilo v zadnjih letih kar nekaj skeptikov, ki so trdili, da električna vozila ne predstavljajo naše prihodnosti, govorice o novih električnih modelih trdijo drugače. Čez slabi dve leti bo v prodajne salone zapeljal nov član BMW i družine - BMW i5.

V prihodnosti bo BMW z imenom i5 predstavljal mankajoči člen električne bavarske flote. Njegov izgled naj bi precej spominjal na spodnje računalniške upodobitve, ki so bile ustvarjene pod taktirko najnovejših prejetih informacij. BMW i5, ki bo še bolj družinsko usmerjen naj bi uporabljal kar nekaj lastnosti, ki jih danes že lahko občudujete na BMW i3. Njegova velikost bo spominjala na BMW X5 z dizajnom BMW i divizije – sprednjimi zaprtimi ledvičkami, ki se povezujejo v ozke žaromete. Bavarsko podjetje pri konkurenci cilja predvsem na novo predstavljen Teslin Model X, modra pa se bodo do leta 2018 pojavili tudi že novi rivali.

bmw-i5-il-rendering_2

Prevladovala bodo karbonska vlakna in občutno daljši domet, kot smo ga bili navajeni doslej. Tako kot to že uporabljata trenutna BMW i modela, bo tudi i5 osnovan na karbonsko ojačani šasiji z zmogljivim električnim motorjem in baterijo s kapacitetami, ki bodo zadostovale za približno 320 km dometa. Ian Robertson je za Auto Express dejal, da bo prihod i5 v letu 2018 tesno povezan z normativi in zahtevami, ki jih postavljajo vladne organizacije, Nemčija naprimer cilja na en milijon električnih vozil do leta 2020. Po najnovejših informacijah bo BMW i5 na voljo sprva kot popolnoma električni model, kasneje pa se mu bo pridružil še Range Extender, oziroma podaljševalec dometa, kot ga poznamo že pri BMW i3 REx. Slednji bo za mnoge še zmeraj predstavljal nujno zlo, vsaj dokler ne bo tehnologija napredovala do te stopnje, da bodo baterije z višjo gostoto tudi lažje.

Vir: OmniAuto

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code