Dolgo smo jo čakali in sedaj je tukaj! Nova BMW serija 7 s kodnim imenom G11/G12 je tokrat odrgla vso svojo krinko in se razkrila svetu. Zaradi nove preobleke in tehnologije bavarskega paradnega konja se bodo konkurenci nedvomno zašibila kolena.

Le nekaj tednov nazaj smo prejeli prve uradne informacije sedmice, ki je bila še zmeraj prekrita s kamuflažnim vzorcem. Danes pa je dan, ko je luksuzna limuzina zapeljala pod soje žarometov in objektivov s prvimi uradnimi fotografijami.

Nekaj glavnih značilnosti poznamo že od preteklih informacij in virov, tako je že znano, da je struktura karoserije grajena s pomočjo CFRP karbonsko ojačane plastike, ki vozilo naredi od predhodnika lažje za kar 130 kilogramov. Ena glavnih novosti je tudi paleta različic priključnih hibridov 740e, 740le in 740Le xDrive, ki bodo delovali v kombinaciji litij-ionske baterije in bencinskega motorja. Omembe vreden je tudi aktivni sistem šasije Executive Drive Pro, stikalo za uravnavanje vozne dinamike z načinom “adaptive” in BMW Laserlight luči.

serija-7-urando-premiera (6)

iDrive je prvič na voljo z zaslonom na dotik. To pomeni, da lahko stranke upravljajo sistem na enak način kot sodobne elektronske naprave. Poleg uporabe krmilnika za upravljanje sistema na znan način pa se lahko njegove funkcije izbirajo in vklapljajo z dotikanjem površine zaslona.

Naslednja novost v funkcionalnosti sistema iDrive je BMW Gesture Control, ki se predstavlja prvič. Z gibi dlani, ki jih zaznava 3D senzor, se upravlja funkcije infozabave na izjemno intuitiven in uporabniku prijazen način. Temu se pridružuje še držalo za pametni telefon, ki je vgrajeno v sredinsko konzolo in prvič v avtomobilu omogoča brezžično, induktivno polnjenje mobilnih telefonov.

serija-7-urando-premiera (12)

S pomočjo daljinskega nadzora parkiranja se bo iz ali na parkirno mesto sedmica zapeljala kar sama. Voznik sproži pomikanje avtomobila naprej ali nazaj iz parkirnega mesta z BMW Display Key. Naslednji nov element v segmentu luksuznih limuzin BMW laserske luči, ki jih poznamo že iz BMW i8. Zaradi BMW Selective Beam ima ta svetlobni element funkcijo zatemnitve snopa svetlobe in se ga lahko izbere za novi BMW serije 7 namesto osnovnih LED žarometov. Laserski žarometi ustvarjajo posebno svetlo in belo svetlobo ter omogočajo domet svetlobnega snopa do 600 metrov, kar je dvakrat več od LED žarometov.

Kaj bi si želeli še drugega? BMW G11/G12 je pravo čudo tehnologije, upamo le, da kakšen primerek kmalu tudi pri nas.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code